REKLAM

Başmüftülük binasına çirkin saldırı

🔺Celal Faik atılan taşı ve kırılan camı gösteriyor Fotoğraf:İhvan Radoykov (AA)

Başmüftülük merkez binasına, taşlı saldırıda bulunuldu. Atılan taşlarla pencere camlarının kırıldığı görüldü.


Dün 18.20'de kimliği belirsiz bir kişi tarafından taşlı saldırıda bulunuldu. Başmüftülük yetkilileri, kamera kaydı da bulunan saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için polise ve savcılığa başvurdu.Saldırı esnasında onlarca insanın gözü ününde gerçekleşmesi pes ettirdi.

Başmüftülük Genel Sekreteri Celal Faik, saldırının ırkçı ve İslamofobik olduğunu söyledi.

İslam dini mabetlerine ve Müslümanların ibadetlerine yönelik saldırıların çoğaldığını kaydeden Faik,
 "Bunun, 'içeri bir taş eylemi' olarak bakılıp, azımsanmak istenmesine karşı çıkıyoruz. Bundan 3 gün önce Karlıova'daki Kurşunlu Camii'nin camları taşlarla kırıldı, 2 gün önce ise ülkede çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Parti Merkezi'ne taşlar fırlatıldı. Bu sistematik bir hal alıyor ve bizi rahatsız ediyor.

Nefret dilinin bu denli yayılmasından endişeliyiz. Bulgar makamlarından bize 'geçmiş olsun' dilekleri ileten olmadı. Sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin Büyükelçisi Hasan Ulusoy, bizi bu sabah ziyaret ederek, üzüntüsünü ifade etti. Polis ve savcılığın gerekeni yapmasını istiyoruz. Çok sıklaşan bu nefret eylemleri karşısında Avrupa mercilerine de sesimizi duyuracağımız belirtiyoruz" diye konuştu.

HÖH SALDIRIYI KINADI

Öte yandan HÖH tarafından saldırının kınandığı açıklama yapıldı. Açıklamada, 
"Bu vandalizm eylemini kınıyoruz. Aşırı nefret, tahammülsüzlük, ırkçılık ve İslamofobi eylemleri Bulgaristan vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini tehdit ediyor ve ülkedeki demokrasiyi sınamadan geçiriyor" denildi.

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ SALDIRIYI KINADI 

'' Herhangi bir dinin kutsal yapıtlarına yapılan saldırıları her türlü şiddet ve nefrete,millet ve dinlere yapılan ayrımcılıklara karşıyız '' denildi.
Yıl başında Sofya Sinagogu'na yapılan saldırıyı da hatırlatan Büyükelçilik,Bulgar kurumlarının, vandalizmin faillerini bulmak için gerekli önlemleri, Sinagog saldırısı olayı gibi ele alacaklarına umdukları  belirtildi.

Muhabir:Sevda Dükkancı
Kaynak:DHA,HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓