REKLAM

Bulgaristan'dan Türkiye açıklaması! Yeri doldurulamaz

Başbakan  Borisov, NATO Genel Sekreteri ile yaptığı görüşme ardından Türkiye ile ilgili önemli son dakika açıklamalarında bulundu.

Borisov, görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
Bir gazetecinin NATO'da Türkiye'nin yerini Bulgaristan mı alacak sorusuna, "Hiçbir ülke DEAŞ'la mücadelede Türkiye'nin yerini dolduramaz. Jeostratejik olarak iki kıtaya uzanan Türkiye boğazları kontrol ediyor. İstikrarsız bir bölgede DEAŞ'la mücadelede ediyor" şeklinde cevap verdi.
"TÜRKİYE SAYESİNDE"
Açıklamalarında Türkiye'nin önemine değinen Borisov,"Türkiye'nin bizimle yaptığı anlaşmaya uyması sayesinde Bulgaristan'da tek bir yasa dışı göçmen girişi olmadı" dedi.
Borisov, Türkiye'nin S-400 alımı ile ilgili yaptırım uygulanmasına dair açıklamalarda bulunarak, "Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulanmasını desteklemiyoruz" dedi. 
TÜRKİYE'Yİ DESTEKLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bulgaristan Başbakanı Borisov
Türkiye ile iyi komşuluk siyasetine önem verdiğini her seferinde dile getiren Borisov, Avrupa Birliği'ne de bu konuda karşı çıktı.
Türkiye'deki mülteciler ile ilgili açıklamalarda bulunan Borisov, "Brüksel Türkiye’ye karşı bu saldırgan tavrını bir tarafa bıraksın. Brüksel uzak, Türkiye sınırı ise hemen yanı başımızda ve Türkiye’de 4 milyon göçmen bekliyor" ifadelerini kullanmıştı.                           Kaynak: AA 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓