REKLAM

Bulgaristan'da camiler ibadete yeniden açıldı

FOTOĞRAFLAR: haberbg.net
Bulgaristan'da koronavirüs (covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 13 Mart'ta ilan edilen olağanüstü hal sona erdi. Bir buçuk milyona varan Müslüman'ın yaşadığı ülkede  camiler dünden itibaren ibadete yeniden açıldı.


 Bulgaristan'da ilk defa bu cuma cemaate açılan camilerde, namaz öncesi ve sonrası dezenfeksiyon işleri zorunlu oldu. TİKA'nın desteğiyle restore edilen, 1865 yılında inşa edilmiş ve Sofya'da Müslümanların ibadet edebildiği tek cami olan Kadı Seyfullah Efendi Cami, kapılarını ibadete 2 ay sonra açtı. 

Camiler,  namaz öncesi ve sonrası dezenfekte edildi ve gelen kişilerin ellerine de dezenfekte sprey sıkıldı. Camilerde ibadet, sosyal mesafe kuralları gözetilerek koruyucu maske takılarak 
gerçekleşti.
🔺 Camilerde ibadet, sosyal mesafe kuralları gözetilerek  yapılacak

"MÜSLÜMANLAR DUYARLI VE SORUMLU HAREKET EDİYOR"

Müftülük Yüksek İslam Şurası, aldığı kararla Ramazan Bayramı namazının açık havada kılınmasını tavsiye etti. Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat Ahmet, DHA'ya yaptığı açıklamada 
"Biz Bulgaristan Müslümanlarının dini yönetimi olarak her daim devletin aldığı kararları yakından takip ediyoruz. Son dönemlerde Bulgaristan'da olumlu gelişmeler olduğunu gördük. Bulgaristan Sağlık Bakanlığı'nın açıklamaları doğrultusunda bütün gerekli tedbirleri almak suretiyle camilerimizin açılma kararını aldık" dedi.

Kaynak:DHA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓