REKLAM

Sarten, Bulgaristan’daki ikinci fabrikası için 10 milyon euro yatırım yaptı

 

Dünyanın en büyük 10 metal ambalaj şirketinden biri olan Sarten Ambalaj, 10 milyon euro yatırımla Bulgaristan’daki ikinci fabrikasını satın aldı. Bulgaristan’da halihazırda 25 milyon euro ciro yapan Sarten Ambalaj, son yatırımıyla bu rakamı 50 milyon euro seviyelerine çekmeyi hedefliyor. Türkiye’de 16 fabrikayla hizmet veren şirket, bu yatırımla Bulgaristan’daki ikinci, yurt dışında ise dördüncü merkezini devreye almış oldu.

“Balkanlar’da ve Doğu Avrupa’da Bulgaristan merkezli büyüyeceğiz”

Sarten Ambalaj Üst Yöneticisi (CEO) Zeki Sarıbekir, şunları kaydetti:

“Bu ülkedeki şirketimizi 1999 yılında kurduk. 2001 yılında da oradaki ilk fabrikamızı aldık ve üretime başladık. 19 yıldır da Bulgaristan’da üretim yapıyoruz. Şirketin ilk yurt dışı yatırımı da Bulgaristan’dır. Yeni yatırımımız, Bulgaristan’ın ilk metal ambalaj fabrikası. Bu yatırımımızla Bulgaristan’da 400 kişinin üzerinde istihdam sağlamış olacağız. Bu ülkede 25 milyon euro ciro yapıyoruz. Hedefimiz 1-2 yıl içerisinde ciromuzu iki katına çıkarmak olacak.

Romanya’da da depomuz ve bir şirketimiz var. Sırbistan’da da bir şirketimiz var. Yunanistan’da Selanik’te bir ofisimiz var. Balkanlarda ve Doğu Avrupa’da Bulgaristan’ı merkez seçerek büyüyoruz. Hedefimiz daha fazla ihracatla ülkemizin cari açığının kapanması adına daha fazla katkı sağlamak. İkinci fabrikayla da Doğu Avrupa’da metal ambalajda daha güçlü bir konuma geleceğiz. Bu yatırım Türkiye’den ihracatımızı da artıracak. Yine yarı mamulü Türkiye’den göndereceğiz. Ham madde de gidecek."

Yeni fabrikada kavanoz kapağı ve endüstriyel ambalaja odaklanacaklarını aktaran Sarıbekir, "Plevne’deki fabrikamızda ise gıda tarafında büyüme hedefliyoruz. 2020’de 20’nci fabrikamızı kurmuş olduk. Türkiye ve yurt dışı olmak üzere toplam çalışan sayımız 3 binin üzerinde. Şirket olarak bir yıl öncesine göre yüzde 5 büyüdük. Sektörün de bu düzeyde büyüdüğünü düşünüyorum. Türkiye’de kişi başına düşen ambalaj tüketimi 250 dolarları buldu. Avrupa’da bu 450 dolarların üzerinde. Ambalaj bir gelişmişlik sembolüdür. Ürünlerin özellikle gıdaların hijyenik bir şekilde son tüketiciye ulaştırılması için çok önemli. Pandemi, bizlere ambalajın önemini bir kez daha hatırlatmış oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓