REKLAM

Bulgaristan Türkleri, Soya Dönüş kurbanlarını bir kez daha Covid-19'a rağmen andı

FOTOĞRAFLAR: haberbg.net 

1984 yılındaki zorunlu asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında öldürülen 17 aylık Türkan Feyzullah için Kırcaali'nin Kirkovo ilçesine bağlı Mogilyane(Yoğurtçular)köyünde  anma töreni düzenlendi.                                                                                                                         
Türkan'ın annesi Fatma Öztürk 

Törene HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı ve yardımcıları, şehit düşen aile yakınları katıldı. 

Bu yıl koronavirüs salgını  nedeniyle HÖH Kırcaali İl Başkanlığı, 1984'te yaşanan trajik olayların 36. yıldönümü münasebetiyle soykırım şehitlerinin kısa törenlerle anılması kararı aldı. 


 Her yıl  25 ve 26 Aralık tarihlerinde düzenlenen anma mitingleri yerine  çelenk bırakılıp,  ruhlarına dualar okunuyor.   Büyükelçi Müşteşarı ve Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani şehiş Türkan'ın doğduğu evi, ailesini ve akrabalarını ziyaret etti.                                                                                                                                                                                                                                      HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı Türkan çeşmesi önünde "Buraya gelenleri tebrik ederim . Ne için burada olduğumuzu biliyoruz. Bu bizim kişisel görevimiz. Memleketimizde özgürlük ve demokrasi için canlarını veren kahramanların anısına saygılarını sunalım. İntikam için tarihin gerçeklerine ihtiyacımız olmadığını biliyoruz" açıklamasını yaptı


Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani   (sağda) 


Şehit Ayşe Hasan'ın oğulları  Zekeriya ve Fikri        


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓