REKLAM

Kemal Kılıçdaroğlu HÖH partisinin kongresinde konuştu

 


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin, videokonferans yöntemiyle gerçekleştirilen 10. Ulusal Kongresi'nde konuşma yaptı. Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin, farklı inançların, farklı kültürlerin ve farklı etnik kökenlerin siyasi temsilcilerini bir araya getiren Bulgaristan'ın 3'üncü büyük siyasi partisi olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, 
"Bulgaristan vatandaşlarının tamamının hak ve özgürlükleri için yılmadan sürdürdüğünüz demokratik mücadelenizi yakından takip ediyorum. Bugün dünyada en çok ihtiyaç duyduğumuz özgürlük ve beraberliği, kongrenizin ana teması olarak seçmenizi günün koşullarına tam da uygun buluyor ve takdirle karşılıyorum.                                                                                                                                                                                                                                                                          Bugün partinizin Bulgaristan Parlamentosu'nda ve Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu'nda temsil edilmesi demokrasiye ve aynı zamanda Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin gelişmesine büyük katkıda bulunuyor.

 

Ülkemizde yaşayan ve aynı zamanda Bulgaristan vatandaşı olan Türk kardeşlerimizin Bulgaristan seçimlerinde, Bulgaristan'da ve Türkiye'de oy kullanmaları demokrasi adına güzel bir örnektir. Bu gelinen nokta geçmişte yaşanan totaliter rejim merkezli insan hakları ihlallerinden sonra insanlık ve demokrasi adına çok önemli bir gelişmedir" dedi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓