REKLAM

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Başbakan Borisov ve Bulgar mevkidaşıyla görüştü



Sofya’ya günübirlik ziyaret gerçekleştiren  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Başbakan Boyko Borisov ve Turizm Bakanı aynı zamanda Başbakan Yardımcısı olan Mariana Nikolova ile görüştü.                                                                                                                                                          

Başbakan Borisov, "Geçtiğimiz yıl içinde yaşanan küresel sağlık krizi nedeniyle, Bulgaristan ile Türkiye arasındaki turist akışında önemli bir düşüş oldu. COVID-19 tehlikesi geçtikten sonra bu eğilimin üstesinden gelineceğine inanıyorum. " dedi.                                                Görüşmenin ardından iki ülke Bakanlarının himayesinde Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Bulgar mevkidaşı Luben Kınçev tarafından Ülkeler Arasındaki İş Birliği Protokolü imzaladılar.          Kovid-19 salgını ortamında risklerle yüzleşen, topraklarında 3,7 milyon düzensiz göçmeni barındırabilen Türkiye’nin yaşadığı göç yükünün farkında olduklarını vurgulayan Borisov, bu çabalarına değer verdiklerinin altını çizdi.

Borisov, Türkiye'nin Bulgaristan’ın yakın sınır komşusu ve NATO müttefiki olduğunu anımsatarak, düzensiz göç, terörle mücadele, enerji, tarım, hayvancılık, ticaret, ekonomi ve daha birçok alanda Türkiye'nin "kilit ortak" olduğunu belirtti.


Başbakan Borisov, "AB'nin Türkiye ile diyaloğu daima açık tutması konusunda ısrarcı olduklarını" vurguladı.            

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓