REKLAM

Bulgaristan başörtülü Sümeyya Yılmaz'a vizeyi verdi

 


Sivas’ta ikamet eden ve transit vizesi almak amacıyla başvuru yaptığı Bulgaristan’da başörtüsünden dolayı vize alamayan Sümeyya Yılmaz’ın mücadelesi sonuç verdi.

Daha önce internet sitemizden haberini de paylaştığımız Sümeyya Yılmaz’ın vize durumu ile ilgili mutlu haber geldi. Erciyes Üniversitesi bünyesinde yüksek lisans eğitimine devam eden Sümeyya Yılmaz bir arkadaşı ile birlikte akademik çalışmalar yapmak üzere Bosna Hersek ülkesinden kabul almıştı. Bosna’ya gitmek üzere karayolunu tercih eden iki arkadaş transit olarak geçecekleri Bulgaristan’dan transit vizesi için gerekli başvuruyu yapmış fakat başörtüsünden dolayı ret cevabı almıştı. Konu hakkında Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin devreye girmesi ile vize sorunu çözüldü ve iki arkadaş 2 hafta sonra Bulgaristan üzerinden Bosna Hersek’e gidebilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Yılmaz, sadece kendisi için bu sorunun çözüldüğünü fakat benzer durumlar için kalıcı bir çözüm olmadığından dolayı sevincinin buruk olduğunu belirtti.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓