REKLAM

Milliyetçi Bulgarlar Kanal İstanbul projesine karşı çıktı

 


VMRO, “Volya” ve NFSB partilerinin oluşturduğu  “Bulgaristan Vatanseverleri” Koalisyonu, Cumhurbaşkanı Rumen Radev’e ve  Başbakan Stefan Yanev’e gönderdikleri açık mektupta, yetkililerin Kanal İstanbul projesinin durdurulması için Türkiye'ye çağrıda bulunmalarını talep ediyor.

BNR'nin haberine göre, “Bulgaristan Vatanseverleri” Koalisyonu, Kanal İstanbul projesinin, Bulgaristan Karadeniz’ini yok edeceğini öne sürüyor.

Çevreciler, kanalın  dibinden, suyundan 2 kat daha tuzlu suyun Karadeniz’e akacağını söylüyor.  Ayrıca çevre bilim insanları, Karadeniz'den Marmara Denizi'ne yüzeyden daha tatlı suyun ve ters yönde ise, dipten daha tuzlu suyun olmak üzere, İstanbul Boğazı’nda iki akıntının mevcut olup yeni kanalın, dengeleri alt üst etmekle birlikte İstanbul'un atık suyunun derin sulara karışmasıyla birlikte  Karadeniz'e taşınarak oksijen dengesini bozduğunu iddia ediyor.

Protesto mektubunda  “Proje bir dizi uluslararası yasayı ciddi şekilde ihlal ettiği için Bulgaristan makamlarının tepki göstermesi bizim için önemlidir” ifadesi yer alıyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓