REKLAM

Bulgaristan'da Ulusal Yas ilan edildi

Ulusal yas-Pernik'de kaza,otobüs alev aldı



Bakanlar Kurulu kararıyla yarın 24 Kasım tüm ülkede Ulusal Yas ilan edildi. 


Varna'nın Royak köyünde dün  huzurevinde çıkan yangın sonucu  9 kişinin hayatını kaybetmesi ve bugünkü Pernik  yakınlarında Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsünün yaptığı kaza sonucu 46 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle Ulusal Yas ediliyor.  Tüm devlet kurumlarında bayraklar yarıya inecek.

Kuzey Makedonya'da ise 3 gün süreliğine Ulusal Yas ilan edildi.


OTOBÜS KAZASIYLA İLGİLİ DETAYLAR

- İstanbul'dan  Üsküp'e seyahat etmekte olan  ve Kuzey Makedonyalı bir tur şirketine ait dört otobüsten biri  gece 02.00 sularında Pernik kasabasına yakın Bosnek köyü civarında Struma otoyolunda  bariyere çarpmasıyla alev aldı. Maalesef kazada 12'si çocuk olmak üzere  46 Kuzey Makedonya vatandaşı hayatını kaybetti.


- İlk belirlemelere göre yangın otobüsün ön tarafından başladı ve şoför anında hayatını kaybetti. Bu nedenle otobüsteki kapılar açılamadı. Yolcuların çoğu uyuduğu tahmin edilirken, 7 kişi otobüsün en arka tarafında sağ tarafta camı kırarak kurtulabildi. Kurtulan yolcular Sofya'da hastaneye kaldırıldı, hayati tehlikesi bulunmuyor. 


Vefat edenlerin çoğu  Arnavut asıllı Kuzey Makedonya vatandaşları. Otobüste bulunanlar arasında arasında bir Sırbistan ve Belçika  vatandaşı bulunuyor.


- Kuzey Makedonya Başbakanı, Sağlık Bakanı,Dışişleri Bakanı, Başsavcı ve  emniyet yetkilileri Sofya'ya geldi.


Sofya'da hastaneyi ziyaret eden Başbakan Zoran Zaev'e yaralılardan biri patlama sesi duyduğunu söyledi. Ancak bu iddia şu anda resmi makamlarca doğrulanmadı.

- T.C. Dışişleri Bakanlığı taziye mesajı yayınladı ve yaralılara şifalar diledi.


Pernik'de yolcu otobüsü alev aldı:46 kişi hayatını kaybetti 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓