REKLAM

Bulgaristan'da satılan hemen hemen tüm gofretlerde palmiye yağına rastlandı

gofret, palmiye yağı, trans yağ, zararlı gıda, palm yağı, Bulgaristan gofret,

Bulgaristan piyasasında satılan  hemen hemen tüm gofret markalarında palmiye yağı  bulunuyor. 


"Aktif Tüketiciler" derneği tarafından yapılan  incelemeye göre, toplam 31 markalı gofretten 28'inde  bu trans yağı içeriyor.  Palmiye yağı  işlemi  hidrojenasyon olarak adlandırılır ve kanserojen maddeler ürettiği için  bu nedenle dünyanın birçok ülkesinde hidrojen yağ kullanımı yasaklanmıştır.  


"Aktif Tüketiciler" derneğinden  Bogomil Nikolov , ''En kötüsü de bu ürünlerde palm yağı  kullanılmasıdır. Bu salığa oldukça zararlıdır, kalp hastalıklarını tetiklemektedir'' dedi.  

Ortalama olarak, gofretin  ağırlığının yaklaşık %50-60'ı karbonhidrat ve maksimum değerler %70'i geçiyor. Bazı üreticiler maltodekstrin, izomalt, stevia, maltitol ve diğer doğal ve yapay tatlandırıcıları kullanır. 

Karbonhidratın  çok olması, nihai sonucu olarak  ürünün yüksek enerji besin değeri taşımasıdır.100 gramında yaklaşık 500 kalori vardır. Bu, günde 5-7 gofret ile normal bir insanın gerekli tüm kalorileri alabileceği anlamına geliyor. Enerji var, ancak gofretlerde  gerekli protein, vitamin ve mineralleri içermediğini belirtmek önemlidir. 

Yüksek enerjilidirler, ancak tam gıda değildirler! Test edilen ürünlerin 29'unda süt  içerir. Bu normal süt değil; süt tozu, süt proteini veya bunların fraksiyonları, laktoz (süt şekeri) gibi işlenmiş süt hammaddeleridir.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓