REKLAM

Dobriç'te Türk markalı elektrikli minibüsler yollarda

Karsan elektrikli minibüs, Dobriç minibüs, elektrikli minibüs

 Dobriç Belediyesi Türk markalı Karsan'dan aldığı 4 elektrikli minibüsleri tanıttı. Birkaç gün içinde şehir içi ulaşımın hizmetine sunulacak.


Dobriç’e elektrikli araç teslimatı yapan Karsan, 4 adet e-JEST Bulgaristan'da ilk satışı gerçekleştirdi. Dobriç Belediyesi’nin Avrupa fon desteğiyle satın aldığı, şehrin ilk elektrikli toplu ulaşım aracı olan e-JEST, 6 metre sınıfındaki özgün boyutları, yüksek manevra kabiliyeti ve menzil performansıyla öne çıkıyor. 


Tek şarjda 210 km’ye kadar menzil sunarak bu anlamda 6 metrelik küçük otobüs sınıfının en iyi performansını gösteren e-JEST’in enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryaları yüzde 25 oranında kendi kendini şarj edebiliyor. 

Sözleşmelerin toplam değeri KDV dahil 1 milyon 958 bin 696  leva olup, bu tutara işletmeye alınacak bir yağlı tip trafo da temin edilecektir.

Belediye Başkanı Yordan Yordanov, elektrikli  minibüslerin  alçak tabanlı olduğunu, bu sayede  bebek arabasıyla anneler ve sınırlı hareket kabiliyetine sahip kişiler için erişilebilir kıldığını vurguladı. 

Dört elektrikli otobüs 111, 124, 201 ve 233 numaralı hatlarda çalışacak. Bilet fiyatları 1,20 leva olacak.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓