REKLAM

Hocalı Soykırımı'nın 30. Yılı nedeniyle Sofya'da konferans düzenlendi

Hocalı Soykırımı, Hocalı Katliamı, Hocalı Soykırımı konferans, Sofya'da Hocalı Katliamı anıldı
Azerbaycan’ın Sofya Büyükelçisi Dr. Hüseyn Hüseynov açılış konuşması yaptı

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 1992'de aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişinin Ermenistan tarafından katledilmesinin 30. yılı nedeniyle, başkent Sofya'da konferans düzenlendi.  Konferans BTA basın toplantısı merkezinde yapıldı.


"30 yıl sonra Hocalı trajedisi: hukuki ve insani yönleri" başlıklı forumun açılış konuşmasını Azerbaycan’ın Sofya Büyükelçisi Dr. Hüseyn Hüseynov yaptı. Büyükelçisi Hüseynov,

''İntikam fikri var olduğu sürece bu bölgede kalıcı barış sağlanamaz. Bu kötülüklerden kurtulanlar 30 yıl geçmesine rağmen hala şehirlerine dönemiyorlar. Azerbaycan'a yönelik bu saldırının sorumluları, uluslar arası hukuk önünde adalet karşısında çıkarılacağına hala inanıyoruz'' diye konuştu.

 

''Bu Azerbaycan'ın yakın tarihinin en kanlı sayfasıdır, ancak Azerbaycan halkı hala parlak geleceklerine inanmaktadır. Bu sorunları çözmek, gelecekte bu bölgelere barışı getirecektir. Bu bağlamda dünyadaki tüm dostlarımızın desteğini bekliyoruz. Özellikle bu yıl diplomatik ilişkilerimizin 30. yıl dönümünü kutladığımız stratejik ortağımız olan Bulgaristan Cumhuriyeti'nin desteğini görmek isteriz'' dedi.

Konferansı Plovdiv Güvenlik ve Ekonomi Yüksek Okulu'ndaki ''Karadeniz ve Hazar Bölgesi Laboratuvarı'' tarafından düzenlendi. Azerbaycan - Bulgaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Rauf Aliyev de dahil olmak üzere bir dizi akademisyen ve uzman, Bakü'den video konferans yöntemiyle  konferansa eşlik etti.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓