REKLAM

ABD, Bulgaristan'a askeri birlik ve Stryker zırhlı muharebe aracı gönderiyor

 

Başbakan Kiril Petkov, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüş, ABD Savunma Bakanı Austin Kiril Petkov, US Austin Bulgaria,

Başbakan Kiril Petkov, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüşmesinin ardından Bakanlar Kurulu binasında ortak basın toplantısında konuştular. 


Kiril Petkov, görüşmede Bulgaristan'ın Ukrayna'ya askeri desteği konuşulmadığı, olası destek ancak meclisten geçmesi gerektiğini söyledi.

"Ukrayna'ya askeri destek hakkında hiçbir şekilde konuşmadık. NATO'nun Doğu Kanadı'nı güçlendirmek için birlikte çalışıyoruz, bu konuda başka hiçbir şey ele alınmadıdedi.


Bulgaristan, Avrupa NATO Müttefik Kuvvetler Başkomutanı komutası altında çok uluslu savaş grubu kuracak. Savaş grubunun komutanı Bulgar olması öneriliyor. ABD, Bulgar Askeri Taburu Grubu'nun bir parçası olarak Bulgaristan'a Stryker zırhlı araçlarla bir piyade bölüğü gönderecek. 


 ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD'nin kalıcı güvenlik ve barış için çalışmaya devam ettiğini vurguladı. Austin, çok uluslu bir savaş grubunun oluşturulmasının çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, ABD'nin bunu tam olarak destekleyeceğini ve Bulgaristan'ın bunda öncülük etmesi gerektiğini belirtti.


Başbakan Petkov, askeri işbirliği dışında lojistik ve yolsuzlukla mücadele gibi konuları da ele aldıklarını açıkladı.


Petkov ve Austin, Yunanistan'ın Dedeağaç limanından Burgaz ve Varna üzerinden Romanya'daki Köstence'ye kadar bir askeri-lojistik koridorunun inşası konusunu görüştüler.
Söz konusu bu koridorda  yol, tren bağlantısı, enerji bağlantısı ve Tuna üzerinde yeni bir köprü de inşa edilmesi planlanıyor. Bu proje aslında 3-4 yıl önce Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya arasında ortak bir fikir oluşmuştu. Baltık'ı Akdeniz'e bağlamak için Amerikan girişimi olan "Üç Deniz" projesi kapsamında finanse edilmesi planlanıyor.

Pentagon şefi Austin iki günlük Bulgaristan ziyaretinde bulunuyor

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓