REKLAM

Boyko Borisov serbest bırakıldı

Boyko Borisov serbest bırakıldı, Boyko Borisov gözaltı,
''Evin bütün her yerini aradılar, hiçbir şey bulamadılar'' dedi

Dün akşam yürütülen soruşturma kapsamında 24 saatliğine gözaltında tutulan eski Başbakan ve GERB lideri Boyko Borisov, savcı kararıyla serbest bırakıldı.


GERB partisinden eski Maliye Bakanı Vladislav Goranov ve Borisov'un Basın Danışmanı Sevdalina Arnaudova'nın serbest oldukları belirtildi.


Boyko Borisov, Sevdelina Arnaudova ve Vladislav Goranov 2015-2019 yılları arasında şantaj yaptıkları gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.


Emniyet Genel Müdürlüğü binası nezarethaneden çıkışta gazetecilere konuşan Borisov,

''İğrenç ve vahşice komünizme geri getirdiler. Dün akşam çocuklarla yemek yerken sivil polisler geldi. Suçlama yok, yazılı emir yok. Evin bütün her yerini aradılar, hiçbir şey bulamadılar. Ben de gideceklerini düşündüm ve 'seni gözaltına almamız gerekiyor' söylediler. 1944'te olduğu gibi bizi buraya getirdiler. Başbakan, mafya kafatasına tanık oldu. 24 saat nezarethanede kaldık '' dedi.


Avukatı Menko Menkov, suçlama olmadığını sadece 24 saat gözaltı kararı bulunduğunu söyledi.

Şantajcının kim olduğu açıklanmazken, bu sabah Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Asen Vasilev Dubai'de bulunan zanlı Vasil Bojkov olduğunu ileri sürdü. 


SOFYA İL SAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA 


Sofya il Savcılığı sözcüsü Desislava Petrova, soruşturmayı yürüten savcılar üç şahsın da suç işlediklerine dair yeterince makul delil oluşmadığı kanaatine vardıklarını söyleyerek, 

''Soruşturmanın bundan sonraki seyrinde yeterli delil toplanması sonucu iddianamenin değişmeyeceği anlamına gelmez'' diye konuştu.



Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓