REKLAM

Bulgaristan'da Rus diplomat ve Bulgar General casuslukla suçlandı

Rus diplomat casuslukla suçlandı, Rus casus, Bulgar General, casusluk suçlaması, casus, Bulgar casus, NATO ve AB,,

Bir Rus diplomat ve yedek kuvvetten bir Bulgar General  Rusya lehine istihbarat çalışması yürüttükleri belirlendi.



Cumhuriyet Başsavcısı İvan Geşev, Rusya'nın Sofya Büyükelçiliği danışmanı olarak görev yapan ve  diplomatik dokunulmazlığa sahip bir Rus vatandaşın, Rusya lehine casusluk yaptığı kanıtlandığını duyurdu. Konuyla ilgili  İvan Geşev, Dışişleri Bakanına bilgi verdi.

İhtisas Savcılığı ve DANS'ın ortak faaliyeti sonucunda, ülkeye karşı işlenen suç için yargılama süreci başlatıldı. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada,

''Soruşturma sırasında, diplomatik dokunulmazlığa sahip bir Rusya Federasyonu vatandaşının Bulgaristan topraklarında diplomatik ilişkilerle bağdaşmayan, istihbarat faaliyetleri yürüttüğü tespit edildi. Bu aynı zamanda Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'ne de aykırıdır'' denildi.


''Şifreli bir yazılım yöntemiyle birbirleriyle iletişim kurdular''


2016 yılında devlet sırrını oluşturan bilgileri yasa dışı olarak aktaran bir Bulgaristan vatandaşının soruşturmasında da kanıtlar olduğu belirtildi. Sözü edilen şahıs, Bulgaristan dışındaki misyonlara katılan, Savunma Bakanlığı'nda çalışan, AB ve NATO ile ilgili gizli bilgilere erişimi olan yedek kuvvetten bir General.

Savcılığa göre, yasadışı faaliyeti örtbas etmek için gizli toplantılar yaptılar, taşınabilir hafıza kartları ve şifreleme cihazları kullandılar. Ayrıca bu iki şüpheli şifreli bir yazılım yöntemiyle birbirleriyle iletişime geçtikleri açıklandı.

Şimdiye kadar Bulgar vatandaşına ait iki adres ve araç arandı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓