REKLAM

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırcaali'de iftar verdi (Video)

FOTOĞRAFLAR : haberbg.net 


Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırcaali'de dün akşam Arpezos otelde 500 dolayında kişiye iftar verdi. 

                                                                                            

İftar programı, Kırcaali Yeni Camii avlusunda 3 bin kişilik katılımla bekleniliyordu, ancak hava şartlarından dolayı kısıtlı sayı ile otelde yapıldı. 


İftara Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,Ak parti Bursa milletvekili Atilla Ödünç,  Ak Parti Bursa İl Başkan Vekili Mustafa Yavuz, Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Korhan Kengürü,Edirne Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, Kırcaali Müftüsü Basri Eminefendi, Kırcaali Papazı Petır Garena, ilçe belediye başkanların tümü ve çok sayıda  vatandaş katıldı.

İftarda konuşma yapan Başkan Alinur Aktaş, 

''Bursa demek Kırcaali demek, Bursa demek Üsküp, Prizren, Cebel demek. Bursa, buralardan göç etmiş kardeşlerimizin oluşturduğu şehir. Sadece iftar sofralarında değil, çok kez bir araya gelmemiz birlik içinde olmamız lazım'' diye konuştu.

 

''Bizim inancımızın ve medeniyetimizin gereği, biz hiçbir zaman sömürmedik, herkesi  dininde diyanetinde serbest bıraktık, Biz kadim medeniyetin evlatları, torunlarıyız. Bulgaristan'da olabiliriz, Batı Trakya'da, Bosna-Hersek'te  veya Türkiye'de olabiliriz. Ama bizim niyetlerimiz de gönüllerimiz de samimiyetimiz de hep aynıdır. Dolayısıyla bunu resmetmek, bunu ortaya koymak için buradayız'' dedi.




Kırcaali papazı Petır Garena ise  Türkçe konuşarak Mevlana'nın ''Ne olursan ol gel'' sözüne atıfta bulunarak, iftar davetine icabet ettiğini söyledi.


                                     Video: haberbg.net

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓