REKLAM

Cumhurbaşkanı Radev Ramazan ayının ilk iftar programına ev sahipliği yaptı


Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Ramazan ayı nedeniyle Müslüman cemaatin önde gelen temsilcileri ile Sofya'da bir otelde iftar yemeğinde buluştu. 


 Radev'in iftar yemeğine, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök'un de aralarında bulunduğu büyükelçiler, başmüftülük başta olmak üzere, ülkedeki dini liderler, bölge müftüleri, diplomat, kültür, siyaset, bilim ve Türk basın çevrelerinin önde gelen isimleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev Ramazan ayının önemine vurgu yaparak,

''İftar  yemeğine yeniden ev sahibi olmak benim için bir onurdur. Bunu ülkemizdeki Müslüman topluluğa saygımdan dolayı yapıyorum. İftar iyi niyeti, dini topluluklar arası işbirliğini, aralarındaki anlayışı simgelediği için de yapıyorum'' dedi.


''Bu ay, günümüz gibi zorlu zamanlarda daha da fazla ibadete, duaya, genel ahlaka yönelmeye adanmıştır. İnsanoğlu maneviyatın önemini anlamakla mükellef kılınmıştır. Asırlardan beri bilge Bulgar halkı, farklı dini ve kültürel topluluklar arasında sürdürülebilir bir hoşgörü inşa etmiştir. Tarih açıkça şunu göstermiştir ki, farklılıklar sorun olmadığını, asıl sorun bölünme ve nefrettir '' şeklinde konuştu.


Radev, Ukrayna'daki savaşın sona ermesi çağrısında bulundu ve halkımızın savaştan kaçanlara yardım ederek hoşgörü gösterdiğini vurguladı. Toprakları harap eden saldırganlığı ve acımasız kardeş katli savaşını birlikte kınamalıyız diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Başmüftü Mustafa Hacı, Rumen Radev iftar,
Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Başmüftü Mustafa Hacı   FOTOĞRAF:BGNES


BAŞMÜFTÜ MUSTAFA HACI'NIN KONUŞMASI


''Bugünkü sofra milletin bütünlüğünü ve birliğini simgelemektedir. Ramazan bereketli bir zamandır. Bizim geleneğimizde umutla karşılanır. Ramazan'da fakir ve muhtaçları unutmamalıyız, onların kaderleri yardım etmesi gereken zenginler için bir sınavdır''.

''Yaşadığımız şu zorlu zamanlar, başkalarıyla paylaşıldığında üstesinden gelinebilecektir. Kuran-ı Kerim her zorluğun ardından bir mükafat geldiğini söyler. Salgın ve savaşın olduğu bu zor zamanların  geçmesi için dua ediyoruz. Bugün talebimiz barış ve hoşgörü içindir. Nefretin galip gelemeyeceğine inanıyorum çünkü bu bir zayıflık ifadesidir ve müminler güçlü insanlardır'' şeklinde konuştu.




Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓