REKLAM

Cumhurbaşkanı Radev,Ukrayna'da mahsur kalan Bulgar mürettebatın kurtarılması için Erdoğan'dan yardım istedi

Erdoğan Rumen Radev görüştü, Erdoğan telefon görüşme,
Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan telefonda görüştü


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, iki cumhurbaşkanı arasında yapılan telefon görüşmesinde, Ukrayna'da mahsur kalan iki Bulgar gemisinde yer alan Bulgar ve Türk mürettebatın biran evvel kurtarılması için koordineli çalışma arzusu dile getirildi.



Şu anda, Ukrayna topraklarında mahsur kalmış iki Bulgar gemisi bulunuyor . Chernomorsk (Karadeniz) limanında bulunan "Rojen" adlı gemi ve Mariupol (Azak Denizi) limanında "Tsarevna" gemisi. 


Ukrayna'da olası barış anlaşmasına varmadan önce Ukrayna limanlarında mahsur kalan Bulgar ve Türk mürettebatın kurtarılması gerektiği vurgulandı.


Bulgaristan devlet başkanı Radev'in, Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna'daki savaşın diplomatik yolla çözülmesine yönelik arabuluculuk çabalarını memnuniyetle karşıladığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Radev, Ukrayna'daki ihtilafın çıkmazı halinde Türkiye'den alternatif enerji tedariki sağlama arzusunun altını çizdi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan,Radev'in ikinci defa üstlendiği Cumhurbaşkanlığı görevi için tekrar tebriklerini iletti.


Erdoğan, dost ve müttefik Bulgaristan ile mevcut köklü ilişkileri ulaştırma, ticaret ve savunma sanayii başta olmak üzere her alanda daha ileriye taşıma kararlılığıyla hareket ettiklerini belirtti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, Rusya-Ukrayna savaşı ve bölgesel etkilerine dair de değerlendirmelerde bulundu.


Kaynak: HABERBG.NET, AA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓