REKLAM

Halit Kurtulmuş-Aytoslu'ya Sofya'dan ödül

Halit Kurtulmuş-Aytoslu, karikatür Halit Kurtulmuş, ressam Halit Kurtulmuş, Halit Kurtulmuş Aytoslu Bulgaristan

Bulgaristan Ressamlar Birliği'nin karikatür ödülünün yeni sahibi ressam ve karikatürist Halit Kurtulmuş- Aytoslu oldu.


47. Ulusal Karikatür Sergisi kapsamında ödüller dağıtıldı.  47. Ulusal Karikatür Sergisi 26 Nisan'a kadar Bulgaristan Ressamlar Birliği'nin galerisinde sürecek.


Halit Kurtulmuş'un daha önce Bulgaristan'da iki ayrı yerde sergi açmıştı. Bulgaristan ile bağlantısının en önemli göstergelerinden biri de Aytoslu takma adı. Nitekim Aytos kasabasında meslek alanında özle kursta kendini geliştirdi.Bursa'da yaşamaya başladığında insanlar ona Aytoslu diyormuş ve o da kendisini sanatçı olarak bu isimle tanıtmayı seçmiş.


Şimdiye kadar çoğu uluslararası olmak üzere karikatür yarışmalarından 110'un üzerinde ödül aldı. Halit Kurtulmuş, çok sayıda çocuk kitapları, tiyatro ve film afişleri çizdi.


1970 yılı Kırcaali'ye bağlı Boyno ( İsmailler) köyünde doğudu. Resim eğitimimi Sliven Güzel Sanatlar Lisesi'nde (1984- 1989 ) yılları arasında gördü. Aytos kasabasında ressam Dimitır Tonçev'den özel resim dersleri aldı. 1991 yılında Türkiye'ye Bursa'ya göç etti. Desen ve karikatür dallarında ,ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler elde etti. 

Anadolu Karikatürcüler Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Bulgaristan Ressamlar Birliği üyesidir.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓