REKLAM

Savcılık Bulgar istihbarat servisinde 'köstebek' şüphelisini araştırıyor

istihbarat köstebek, Rus istihbaratı,Bulgar istihbaratı DANS, istihbarat servisi köstebek, istihbarata karşı koyma başkanlığı,

Özel Yetkili Savcılığı, dün Devlet Milli Güvenlik Ajansı’nda (DANS) gerçekleştirdikleri operasyonun ayrıntılarını paylaştı.


Özel Yetkili Savcılığı sözcüsü Hristo Krıstev, DANS'ın iki çalışanı ile bir bakanlık çalışanının casus suçlamasıyla soruşturulduğunu, ancak şu anlık gözaltına alınmadıklarını açıkladı.


Bu üç kişiden herhangi birinin suçlanıp suçlanmayacakları belirlemek için kanıt toplama aşamasında olduklarını söyleyen Krıstev, bu kişiler Rus istihbarat servisleri lehine casusluk yapmakla suçlandıklarını aktardı.

Söz konusu şüpheli ihbar DANS İstihbarata Karşı Koyma Başkanlığı tarafından savcılığa  iletildi.



Yabancı bir istihbarat servisi için çalışmakla suçlanan casusların bilgileri şahsen değil de, uzaktan özel teknik yollarla ilettikleri belirtildi.

 ===================================================================


Kendini istihbarat elemanı gibi göstererek insanları dolandırdı 


Varna Emniyet Müdürlüğü, DANS çalışanı gibi gösteren bir dolandırıcıyı gözaltına alındığını duyurdu. 

İsmi açıklanmayan 53 yaşındaki bir Varnalı, Devlet Milli Güvenlik Ajansı elemanı gibi tanıtıp, aynı kurumda belirli ücret karşılığında ve Avrupa Parlamentosu'nda iş imkanı teklifinde bulunan kişileri dolandırdı. Dolandırıldıklarını fark eden bazı kişiler durumu önceki gün polise bildirdi.


"Mal ve Dolandırıcılığa Karşı Suçlar" biriminden polisler operasyon başlattı. Varna'da zimmete para geçirmekten hüküm giymiş 53 yaşındaki bir adamın izini sürdü.


Şahsın kullandığı aracında DANS ve Avrupa Parlamentosu çalışanı gösteren sahte kimlikleri bulundu. İşlediği dolandırıcılıklarla ilgili çok sayıda basılı ve el yazısı belgeye el konuldu.

Varna emniyeti daha fazla delil toplamak üzere çalışma yürütüyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓