REKLAM

Savcılık, Türk şoföre rüşvet teklifi ve tokat olayı üzerine resen soruşturma başlattı

Türk soföre tokat soruşturma, resen soruşturma rüşvet Bulgar polis, Bulgar polisi tokat,

Sofya İl Savcılığı, iki gün önce Bulgar polis görevlisinin Türk vatandaşı TIR şoförü Muhsin Kazan'dan  rüşvet istemesi ve kendisine tokat atması ile ilgili medyalarda çıkan haberlere istinaden resen soruşturma başlattı. 


Sofya İl Savcılığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı 'İç Güvenlik Müdürlüğü'ne olayı araştırmak üzere, olası suç teşkil edecek verilerin 10 gün içinde toplanması talimatı verdi.

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgiye göre video kayıtlarında görülen iki polis görevlisi iki saat içinde tespit edildi. İçişleri Bakanlığı 'İç Güvenlik Müdürlüğü' bu iki personeli incelemeye aldı.

Türkiye vatandaşı TIR sürücüsü Muhsin Kazan'ın Trakya otobanında İhtiman şehri yakınında hatalı sollama gerekçesiyle polis kontrolü için durdurulmuş ve polis görevlisi tespit tutanağı hazırlamaması için sürücüden 10 Euro istedi. Bunu reddeden Türk vatandaşın yüzüne tokat attı ve 100 Euro rüşvet talep etti. Olayın kanıtı olarak da TIR'daki kamera görüntüsü oldu. Mağdur daha sonra görüntüyü Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği'ne göndermişti.


MUHSİN KAZAN'IN BULGARİSTAN'DA SAVCI TARAFINDAN SORGULANMASI İSTENİLİYOR


Başsavcı Sözcüsü Siyka Mileva, T.C. Sofya Büyükelçiliği'nden,Türk vatandaşının  Bulgaristan'da savcı önünde sorgulanması için müracaat ettikleri öğrenildi. Sözcü Mileva,

''Biliyorsunuz Türkiye Avrupa Birliği dışında bir ülke ve bir Türk vatandaşının sorgusu Uluslararası Hukuki Yardım Enstitüsü aracılığıyla yapılmalı ama hız ve verimlilik adına Türkiye Büyükelçiliği'nden yardım isteyeceğiz. Almanya'ya gideceğini öğrendik. Bu fırsatı göz önünde bulundurarak, Almanya'ya gideceği sırada  Türk vatandaşın Bulgaristan'da kalmasını ve meslektaşlarımız tarafından sorgulanmasını istiyoruz'' dedi.




Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓