REKLAM

Azerbaycan 25 yıl süreliğine Bulgaristan'a doğalgaz tedarik edecek

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Bulgar mevkidaşı Gençovska ile ortak basın toplantısında konuştu

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov , Bulgaristan'la diplomatik ilişkilerin 30. yıldönümü dolayısıyla Bulgaristan'a resmi ziyarette bulunuyor.


Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Bulgaristan'ın Azeri gazını alan üçüncü Avrupa ülkesi olduğunu  kaydederek,

 "İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler temel olarak enerjiye dayanmaktadır. Mutabık kalındığı üzere, 25 yıl boyunca  Bulgaristan'a doğalgaz tedarik edeceğiz" dedi.


Bakan Teodora Gençovska ise Azeri gazın tam olarak gerçekleştirebilmesi için Yunanistan-Bulgaristan doğalgaz bağlantısının inşaatının kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini açıkladı.

Bakan Gençovska, geçen yıl Bulgaristan ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacminin 2020 yılına göre yüzde 448,9 artarak 100 milyon dolara yaklaştığını ve gelişme potansiyeli olduğunu kaydetti. Bulgaristan'ın turist akışını artırmak istediğini ve bu amaçla Sofya-Bakü direkt hattındaki uçuşların yeniden başlatılması gerektiğine dikkat çekti.




Bu yıl içinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Bulgaristan'ı ziyaret etmesi bekleniliyor. Yakın zamanda, Azerbaycanlı iş dünyasının temsilcileri yatırım olanaklarını ele almak üzere Bulgaristan'a ziyaret yapacak.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓