REKLAM

Cumhurbaşkanı Rumen Radev Almanya'ya 3 günlük ziyarette bulunacak

📸: haberbg.net

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank Walter-Steinmer’in daveti üzerine  15,16,17 Mayıs'ta bu ülkeye üç günlük resmi ziyarette bulunacak.


Bulgaristan devlet başkanının heyetinde, ülkedeki ulusal düzeyde temsili işveren örgüt temsilcilerinin yanı sıra Balkanlar'daki en büyük ekonomik bölge olan "Trakya"nın yönetimi de yer alacak.
15 Mayıs Pazar günü Berlin'de Rumen Radev, Bulgaristan'ın  Berlin Büyükelçiliğinde Bulgar toplumu temsilcileriyle bir araya gelecek.

16 Mayıs Pazartesi günü, Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Berlin'deki Bellevue Başkanlık Sarayı'nda mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile ikili bir görüşme gerçekleştirecek. Daha sonra Şansölye Olaf Scholz ile görüşecek. Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey ile de görüşecek.

Görüşmelerde Bulgaristan ile Almanya arasındaki ikili ilişkiler, ekonomik ve yatırım işbirliğinin derinleştirilmesi, Avrupa Birliği'nin gündemindeki konular, enerji arzının çeşitlendirilmesi ve Ukrayna'daki savaş bağlamında Avrupa'nın güvenliğinin güçlendirilmesi konularına odaklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Alman Sanayi ve Ticaret Odası tarafından Berlin'deki Alman Sanayi Evi'nde düzenlenecek olan Alman-Bulgar iş forumuna katılacak.


Cumhurbaşkanı Radev, 17 Mayıs'ta Hamburg Büyükşehir Belediye Başkanı ve Eyalet Başbakanı Peter Tschentscher ile görüşecek. Bulgaristan Cumhurbaşkanı, Almanya'nın ikinci büyük şehrine yapacağı ziyarette Hamburg'da Ticaret Odası yöneticileriyle ile bir görüşme gerçekleştirecek ve Bulgaristan'da faaliyet gösteren Aurubis AG şirketini ziyaret edecek. Günün ilerleyen saatlerinde Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Hamburg'da yaşayan  Bulgaristan vatandaşlarıyla da görüşecek.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓