REKLAM

Kırcaali mahkemesi Lütvi Mestan'ın karıştığı kazayla ilgili davayı yine erteledi

Lütvi Mestan Kırcaali Adliyesi'nde  Fotoğraf: BTA

Kırcaali Bölge Mahkemesi, 14 Nisan 2019'da Mestanlı'ya bağlı  Zagorsko köyü yakınlarında Lütvi Mestan'ın karıştığı kazanın ve altı aylık bir bebeğin hayatını kaybettiği davasının bugünkü duruşmasını yine erteledi.


Mahkeme, sanık Lütvi Mestan'ın iki avukatının duruşmaya katılmamasından dolayı ve savunma hakkını yapılamayacağı için erteleme kararı aldı.

Avukat Menko Menkov (aynı zamanda Boyko Borisov'un da avukatı) gerekçe olarak aynı günde başka bir duruşmaya katılacağını bildirmiş. Diğer avukat Natsko Doyçev ise meslektaşının yokluğuyla savunma mekanizması imkansız hale geleceğini öne sürdü. 

Davaya bakan savcılar Vasileva ve Georgieva  avukat Doyçev'in gerekçesini yerinde bulmayarak, duruşmayı başlatılamayacağına kanaat getirdi ve söz konusu avukata 800 leva para cezasına çarptırılmasını talep ettiler.


Duruşmaya iki sanık Lütvi Mestan ve kazada vefat eden 6 aylık bebeğin babası Üseyin Ahmed katıldı.


BTA'nın servis ettiği habere göre, Lütvi Mestan'ın avukatları, bir sonraki duruşmada mahkeme salonunda 14 Nisan 2019 kaza gününden çekilmiş televizyon röportajlarını gösterilmesini ve yeni kanıtların toplanmasını istedi. 

Lütvi Mestan'a göre, televizyon röportajları savcılığın iddianamesinin temelini oluşturuyor ve Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre savunmanın simetrik olarak bunları kullanma hakkı var.

Adliye çıkışında Lütvi Mestan şöyle konuştu,

''Bu röportajlarla körlere bile  kaza gününde bu kavşakta dur/stop işareti olmadığını kanıtlayacağım. Uzaktan bakıldığında bu işareti tamamen gizleyen birçok uzun çalılar var. Savcılık ise benim 21 metre öncesinden görebildiğimi suçluyor''.

Lütvi Mestan, mahkeme talebine izin vermezse, neyi kastettiğini göstermek için bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.Ayrıca mahkemenin yeniden reddini talep etme niyetini de dile getirdi.

Bir sonraki duruşma 5 Temmuz'da saat 10.00'da yapılacak.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓