REKLAM

Mustafa Karadayı Karamantsi köyünden seslendi: Erken seçimlere hazırlıklı olmalıyız


Mineralni Bani (Meriçler) İlçesine bağlı Karamantsi (Karamanlar) köyünde bugün 10 Mayıs 1984 Direnişi ve asimilasyon politikası mağdurları törenle anıldı. 


İki yıl aradan sonra binlerce kişi köyün Kabaağaç alanında toplandı. Burada konuşma yapan HÖH lideri Mustafa Karadayı erken seçim sinyalleri vererek,

''Bayram geçti, şimdi erken seçimlere hazırlanmalıyız. Vatanımız Bulgaristan'da demokrasiyi savunmak için birlik ve beraberlik içinde hazırlanmalıyız. Yoldan geçenlerin, bize kapıyı göstermelerine izin vermeyelim. Dün bir yerlerden gelip te, Anayasaya aykırı davranıp siyasete atılanlar; şimdi bize kapıyı gösteriyorlar'' dedi.



Karadayı, Mayıs olaylarının Bulgaristan'a demokrasiyi getirdiğini işaret etti. 32 yıl sonra "o zamanki rejimin mirasçıları" tarafından son seçimlerde halkın evlerine girerek, yeniden baskı altına alındığını söyledi.


 10 Mayıs 1984 tarihinde Karamantsi köyünde asimilasyon politikasına başlanıyor. Bu tarihte bundan 32 yıl önce toplum merkezinde düzenlenen köy toplantısı sonrasında 60 kişi gözaltına alınmıştır. Daha sonra onlardan 10'nu 4-5 yıl hapis cezasına mahküm ettirilmişti. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓