REKLAM

Razgrad'ın Yasenovets köyü sakinleri elektrik kesintilerinden şikayetçi

Razgrad Yasenkovets köyü, elektrik kesintisi,beyaz eşya, beya eşya yanma, elektirk arızası, ima kampanyası, köy muhtarı,Razgrad köyleri,
➤ Köy sakinleri sorunun çözümü için imza topladı
Razgrad'a bağlı Yasenovets (Duştubak) köyün sakinleri son zamanlarda aniden sıkça kesilen elektrik kesintilerinden dolayı şikayette bulundular.


Gazetecilere konuşan köy sakinleri, her gün elektrik çarpmasına maruz kaldıklarını ve bunun da elektrikli aletlerine zarar verdiğini söylediler.


'' Gün içinde bazen 5 kez aniden elektrik kesintisi yaşanıyor. Bundan dolayı da beyaz eşyalarımız yandı'' diye belirtiyorlar. 


Köyün kütüphanecisi Sali Sabri, elektrik sorunu uzun yıllardan beri devam ettiğini belirterek,

''Yasenovets'de bu konuda herkesi çileden çıkarttı. Elektrik çarpmayan aile yok, hemen hemen her evde yanmış elektrikli eşyalar var. Sorunun neden kaynaklandığını bilmiyoruz. Kesintilerin kuşlardan kaynaklandığına dair bir açıklama vardı, ki bu benim için kabul edilemez bir cevaptır'' dedi.


Yetkili birilerin bu sorunun nedenini halka açıklaması gerektiğini çünkü ona göre belediyeye en fazla vergiyi ödedikleri gibi en çok da zarar görüyorlar.



500 İMZA TOPLANDI

Köy muhtarı Reyhan Hüseyin elektrik şirketinden yetkili biriyle görüştüğünü ve sık sık elektrik kesintisi sorununu çözüleceği teminatı aldığını ifade etti. Yetkili Miroslav Donçev, Ağustos'ta elektrik iletim şebekesine ait tesislerin yapım ve onarım işlerine başlanacağını aktardı. Elektrik tellerin ve direklerin bir kısmının değiştirilmesinin yanı sıra kuş koruma cihazlarının ve ayırıcıların kurulumu da yapılacak.



Elektrik dağıtım şirketinin aldığı önlemlere rağmen, köyün muhatarı Reyhan Hüseyin, Razgrad  Belediyesine ve Energo-Pro şikayette bulunacak. 500 kişinin imza attığı şikayet mektubunu da iletecek. Sorun çözülmez ise protestoya hazırlanacaklarını söyledi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓