REKLAM

Законът ще бъде спазен и незаконното строителство по брега на яз. “Ивайловград” ще бъде премахнато

Хасково Нюз


Законовите норми ще бъдат спазени и постройките в заливаемата зона на яз. Ивайловград, които са абсолютно незаконни, ще бъдат премахнати. Това заяви областният управител Румен Данев на собственици на такива незаконни постройки от община Ивайловград. 
5 души, заедно с представител на ОбС Ивайловград, пожелаха среща с губернатора, за да искат прекратяване на подетата кампания за събарянето на фургоните, вилите и паянтовите постройки, находящи се на територията на общината на брега на язовира. Те връчиха на Данев декларацията на местния ОбС в подкрепа на това постройките да не бъдат събаряни. На областния управител бе връчена още една декларация – от самите собственици за запазване на незаконното им строителство, придружена с подписка от жителите на община Ивайловград. Общо 941 души са се подписали в тяхна защита.
На срещата стана ясно, че т.нар. собственици нямат никакви документи – нито за собственост на парцел, за строително разрешение, план, за ел.енергия и водоподаване и т.н. “Виновни сме” – това беше техния коментар. Те обаче държаха да се намери начин да се узаконят постройките им. За целта предложиха да се промени котата на яз. “Ивайловград”, тъй като, според тях, тя била по-висока и от моста на язовирната стена. Друго предложение бе държавата да им наложи такси за ползване на земята. Областният управител отхвърли категорично тези искания, тъй като котата от 130.75 м на хидротехническото съоръжение е немислимо да бъде променяна, а няма законова форма частни лица да плащат такси за публична държавна собственост.
“Построеното в заливаемата зона на яз. “Ивайловград” е в нарушение на всички възможни законови норми и то ще бъде премахнато”, категоричен бе г-н Данев.
                Назначената от него Междуведомствена комисия, която се сформира след Постановление на Окръжна прокуратура Хасково, за да провери масовото незаконно строителство край яз. “Ивайловград”, приключи работа и предаде резултатите на прокуратурата. Според протокола незаконно строителство има в землищата с. Горноселци /4 масивни сгради и 8 фургона/, с. Покрован /фургон, масивни постройки и луксозна вила, направена като разрешен фургон за пчелин/, с. Камилски дол /масивни постройки и пчелини/, а по левия бряг до язовирната стена има 60 масивни постройки и няколко фургона.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓