Какви са начините гражданите да кандидатстват с проекти по отворените мерки на ОП за развитие на сектор “Рибарство” – това разясняваха днес в Областна администрация Хасково специалисти от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/. Срещата с потенциални бенефициенти от региона бе организирана със съдействието на Областна администрация. Губернаторът Румен Данев приветства гостите на форума в лицето на концесионери на язовири, собственици на пазари, браншови организации, регистрирани производители на риба и др. Той подчерта, че в областта има над 2000 язовира, но в същото време по оперативната програма от Хасково има подаден само един проект. На срещата присъства Милчо Милчев, началник на хасковския сектор на ИАРА и Хростомир Копчев, който е началник на Регионален център “Централна България” към Изпълнителната агенция.
Една от презентираните мерки по ОП бе за производствените инвестиции в аквакултурата. Минималният размер за безвъзмездната финансова помощ за един проект не трябва да бъде по-малък от 10 000 евро, а максималният е 1 млн. евро, стана ясно на срещата. Размерът на публичното съфинасиране е 60 на сто от размера на одобрените и реално извършени инвестиционни разходи.
Разгледани бяха още мерки за инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура, за развитие на нови пазари и промоционални кампании.
ОП за развитие на сектор “Рибарство стартира през 2007 г. и е отворена до 2013 г. По 5-те й приоритетни оси ще бъдат отпуснати общо 106.7 млн. евро.

0 comments:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.