REKLAM

Репортерки на ТV7 в Хасково за делото с кмета


Двете репортерки на TV7 Диана Радева и Инна Пелева ще бъдат доведени принудително от съдебна полиция в залата на окръжния съд в Хасково за следващото заседание на 15 януари догодина. Това разпоредиха днес магистратите, след като двете журналистки не се явиха, за да дадат показания по делото Николай Бареков – кмета Георги Иванов. Водещият на TV7

Haskovo.net

обжалва присъдата си от районния съд, с която бе признат за виновен, че е оклеветил градоначалника в предаването си
на живо от Хасково миналата година. Районните магистрати го осъдиха да плати обезщетение от 1 лев на кмета.
Днес адвокатът на Бареков представи командировъчна заповед, с която телевизията изпраща водещия и двете репортерки в Лондон. Съдът обаче сметна, че това не са уважителни причини, тъй като журналистките са били предупредени официално на предишното съдебно заседание. Затова им наложи и глоби - по 200 лева на всяка.
Днес адвокатът на Бареков – Менко Менков, поиска по-подробна справка от окръжна прокуратура за образуваните срещу Георги Иванов наказателни производства. Те са общо 11 на брой, стана ясно в залата. Някои от тях са били прекратени. Адвокатът поиска прокуратурата да обясни по-подробно за какво са били образувани, както и на какъв етап са. Освен това юристът поиска и справка от общината дали теренът, на който е построен храмът в Узунджово, се води публична общинска собственост. „Това искане е във връзка с думите на Николай Бареков в ефир“, обясни адвокатът.
Съдът обаче отхвърли исканията му.
Днес показания в залата даде единствената явила се свидетелка – Росалина Георгиева – технически секретар в телевизията. Тя обясни, че водещият Николай Бареков е ползвал за предаването информация, събрана от репортерите и продуцента. Те пък я събирали от вестници и от интернет. Репортерите пристигнали ден по-рано и събирали информация и от хората в града. Медията се стараела да кани хора с различни позиции и да им даде думата в ефир.
Освен продуцента на терен в Хасково, предаването имало и втори продуцент – в централата в София. Адвокатът Менков поиска от телевизията да уточни кой е бил той, за да го призове да даде показания.
Haskovo.net припомня, че причина за съдебните битки стана предаване на живо през май 2011 г. в Хасково. Тогава водещият Николай Бареков казал по адрес на градоначалника: „Тук имате един кмет, който се мисли за божество... С цял поменик от престъпления...“. В предаването водещият разказал и за запора на сметките на общината, за „доброволните“ дарения, в замяна на които се получавали обществени поръчки, за моста на „Кърджалийска“, който „води от една махала до хотела на сина му“, за заграбване на църковни имоти, които се давали на дясната ръка на кмета, за „незаконната му вила в чашката на язовир „Клокотница“, за уличното осветление, дадено „на сина му за огромна сума“. Бареков обявил още, че Георги Иванов се ползва с протекцията на Алексей Петров.
Тодор Кръшков 
HABERBG

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓