REKLAM

Gül: Bulgaristan ile yaşanan denklik sorunu geçici




Fotoğraflar: CİHAN, AA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bulgaristan’daki üniversitelerde okuyan Türk öğrencilerin yaşadığı denklik sorunu ile ilgili, “Geçici bir sorun olarak görmemiz lazım.” dedi. Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ise “Bunun geçici bir konu olduğunu, eğitim bakanlarının bu konuya
bir çözüm üreteceğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev gerçekleştirilen heyetler arası ve baş başa görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Bulgaristan’ın dost ve akraba iki ülke olduğunu belirterek, “Bu anlayış ile güzel bir görüşme gerçekleştirdik.” değerlendirmesini yaptı. Her yıl 7 Bulgar’dan birinin Türkiye’yi ziyaret ettiğine dikkat çeken Gül, bunun karşılıklı muhabbetin bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Gül, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 10 milyar euroya çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

Konuk Cumhurbaşkanı Plevneliev, Bulgaristan’da seçimleri kazanmasının ardından kendisini arayan ilk cumhurbaşkanın Abdullah Gül olduğunu ifade ederek, “Bunu hiçbir zaman unutmayacağım.” ifadesini kullandı. Görüşmede iki ülke arasındaki dostluk, işbirliği ve iyi komşuluk ilişkileri konusunda iradenin beyan edildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Gül ve Plevneliev, soruları cevapladı. Bulgaristan’da eğitim gören Türk öğrencilerinin yaşadığı diploma sorununun hatırlatılması üzerine Gül, eğitimle ilgili bazı problemler bulunduğunu belirterek, bunların çözümü konusunun her iki ülkenin milli eğitim bakanlarınca ele alınacağı karşılığını verdi.

Konuk Cumhurbaşkanı Plevneliev de Bulgar üniversitelerin verdiği diplomaların Türkiye’de kabul edilmemesinin gündeme geldiğini ifade ederek, “Bu toplantıda aramızda iki ülkenin eğitim bakanları da hazır bulunuyor. Kendileri toplantı gerçekleştirecek ve bu sorunla ilgili çözümler üretmeye çalışacak. Sayın Cumhurbaşkanı’na Bulgaristan’daki eğitim alanının iyi derecede olduğuna dair bilgi verdim ve şu anda 51 ülkeden öğrenci aldığımızı bildirdim. Bunun geçici bir konu olduğunu düşünüyoruz. Eğitim bakanlarının bu konuya bir çözüm üreteceğini düşünüyoruz.” açıklamasında bulunu.





Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓