REKLAM

Бойко Борисов: Директорът на "ВМЗ" – Сопот е слаб директор

Считам, че директорът на "ВМЗ" – Сопот е един слаб директор. Аз не го одобрявам, защото не е моя работа; вече един месец всеки ден да се занимавам с него, и - да - мога днес да кажа, че сме направили всичко възможно хората да си получат заплатите. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на извънреден брифинг след срещата си с
председателите на синдикатите КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев и на КНСБ Пламен Димитров, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Премиерът съобщи, че днес са преведени близо 4 млн. лева за заплати на работниците във "ВМЗ" – Сопот, като парите от тях идват изпълнен договор с международен контрагент и това не са пари от бюджета.
При положение, че миналата година сме дали 6 млн. лева и сме казали на директора – „това ще го пазиш за заплати”, ако е вярно това, което ми казват синдикатите, че суровини са се купували на в пъти по-високи цени, прокурорите трябва да повдигнат обвинение на бивши и сегашни директори, които са купували подобни суровини, заяви премиерът.
Във вторник, 29 януари от 10.30 часа, отново ще се състои среща с министъра на икономиката Делян Добрев, и с експерти, за да се търсят варианти за стабилизирането на състоянието на завода.
"ИЗВИНЯВАМ СЕ НА РАБОТЕЩИТЕ В ЗАВОДА"
Извинявам се още веднъж за неудобството на тези хора, но най-малко вина има аз и колегите за ситуацията в този завод, ние сме положили големи усилия. Благодаря на синдикатите и на техните председатели затова, че ги оценяват и се надявам да ги оценят и хората, посочи премиерът Борисов.

Ванина НЕДКОВА 
 Агенция "Фокус"

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓