REKLAM

Bekir Bozdağ Bulgaristan ziyareti(FOTOĞRAFLI ) Plovdiv

Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, Bulgaristan'da bayram namazını Filibe'nin Muradiye camisinde kıldı.


  Bozdağ'a Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç da eşlik etti. Bayram namazından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı cemaate 2 bin Kur'an-ı Kerim ve binlerce
tespih dağıttı.

Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci'nin kıldırdığı namazın akabinde tıklım tıklım dolan Muradiye camisinin çıkışında Kur'an-ı Kerim dağıttığı cemaatle bayramlaştı. Bulgaristan'da bulunan Müslüman Türk toplumunun, Türkiye'deki tüm vatandaşların ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayan Bozdağ, bayramın bütün Müslümanların ve insanların bayramın bayram tadında her yerde kutlanması temennisinde bulundu.



Ramazanın son iftarını Bulgaristan'daki soydaşlarla yapma imkanı bulduğunu anımsatan Bozdağ,
 "Buradaki soydaşlarımızla, Müslüman toplulukla beraber olmak bizim için gerçekten büyük bir onur oldu. Biz de her yerde onların ülkemize, Türkiyemize insanımıza, bizlere gösterdiği sevgi ve saygıdan dolayı büyük bir memnuniyet duyduk. Türkiye, her zaman nerede olurlarsa olsunlar, soydaşlarının ve akrabalarının yanlarında olmaya devam edecektir, Ana prensip olarak, nerede vatandaşımız, soydaşımız ve akrabamız varsa orada olmayı amaç edinen bir ülkeyiz. Hükümet olarak da aynı amaçla vatandaşlarımızla soydaşlarımızla, akrabalarımızla birlikte olmaya özen gösteririz" diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iyi bayram dileklerini de ileten Bozdağ, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'in dün akşam Başmüftü Haci'nin davetini kabul ederek Müslüman topluluğunun iftarına katıldığını hatırlattı. Bulgaristan tarihinde ilk defa cumhurbaşkanı düzeyinde iftara katılım görüldüğünü belirten Bozdağ,




Plevneliev'in yine Bulgaristan tarihinde ilk defa ülkenin Başmüftüsünü makamında ziyaret eden bir cumhurbaşkanı olduğuna vurgu yaptı.

Başmüftü Mustafa Aliş Haci Bularistan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci de Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ'ın bayramda Bulgaristan'da bulunmasını "büyük bir şeref" olarak nitelendirdi. Haci, "Bu yıl iki bayramı bir arada kutluyoruz.
 


Hem Ramazan bayramı, hem de gelen misafirlerimizi karşılama bayramını kutluyoruz. İnaniyorum ki, ileriye doğru barış, kardeşlik ve sevgi içerisinde aynı şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Bulgaristan'da, Türkiye'de ve dünyada tüm Müslümanlarının bayramını tebrik ediyorum" dedi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓