REKLAM

Cumhurbaşkanı Plevneliev:Barış adına ne varsa hepsini destekleyeceğiz(Video)




Bulgaristan Başmüftülüğü'nün organize ettiği iftar programına Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'in yanı sıra Başmüftü Mustafa Hacı, Bulgaristan eski Devlet Başkanı Jelyü Jelyev, milletvekilleri ve Müslüman soydaşlar katıldı.

Bozdağ, iftara katılan Rosen Plevneliv’in büyük başarı

kaydettiğini belirterek, ”Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’in Bulgaristan’daki soydaşlarla iftara katılması, onlarla geçirmesi memnuyet verici” dedi. Türkiye ile Bulgaristan ilişkilerinin güçlü olmasının burada yaşayan Türk soydaşlara bağlı olduğunu belirten Bozdağ, Bulgar Devlet Başkanı Plevneliev’in gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti ile iki ülke arasında ilişkilerin daha fazla gelişmesine vesile olduğunu altını çizdi. Bozdağ, Müslümanların bayramını kutladı.

ÜLKE TARİHİNDE İLK KEZ CUMHURBAŞKANI İFTARA KATILDI

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliv, Filibe’deki iftara katılmasıyla ülke tarihinde bir ilk yaşandı. Plevneliv, Müslümanların iftarına katılan ilk Cumhurbaşkanı ünvanına sahip oldu. Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev konuşmasında, çocukluk döneminde yaşadağı Gotse Delçev şehirde Müslümanların arasında büyüdüğünü, ezanları dinlendiğini ve barış içinde yaşadıklarını hatırlattı. Plevneliev, ”Ülke tarihinde Cumhurbaşkanı olarak ilk kez iftara katılıyorum ve barış adına ne varsa hepsini destekleyeceğiz.“ dedi.
Plevneliev, Bulgaristan Başmüftüsünü ziyaret ederek Türk çayını da ilk kez içti ve Türk kültürüne yabancı kalmadığını belirtti.

İftar programı ilahilerin okunmasıyla sona erdi.
CİHAN
Üstteki görüntü HABERBG'ye aittir  kullanilamaz.


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓