REKLAM

Hükümeti destekleyen de destekleyemeyen de yollara düştü( FOTOĞRAFLI)

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da hükümete destek mitingine Başbakan Plamen Oreşarski öncülük etti. Haziran ayında kurulan teknokratlar hükümetinin politikasına karşı en büyük destek mitinginde ülke çapından on binlerce kişi katıldı.





Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ve Bulgar Sosyalist Partisi'nin (BSP) organize ettiği miting, Kartal Köprüsü Meydanı'ndan Bakanlar Kurulu'na yapılan yürüyüşle devam etti. Kısa konser sonrası Oreşarski, 'Nefrete hayır, özgürlüğü evet' sloganı altında toplanan kalabalığa seslenerek, ülkenin kurumsal bir kriz yaşadığını ve toplumda ayrılığın baş gösterdiğini kaydetti.

Bu arada Sofya'da oynanacak futbol maçı dolayısıyla da başkentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Sofya'nın merkezi araçlara kapatılırken, üniversite öğrencilerin eylem yaptığı rektörlük binası önünde polisler çift kordon oluşturdu. Hükümete karşı tavırlarıyla dikkat çeken öğrencilerin bir kısmı, üniversite binasından 'İstifa' sloganları attı.

Olaysız biten destek mitingine HÖH Genel Başkanı Lütvi Mestan, BSP Genel Başkanı Sergey Stanişev, Meclis Başkanı Mihail Mikov ve çok sayıda milletvekili ve siyasetçi katıldı.


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓