REKLAM

Emrullah İşler Başmüftülük iftarına katıldı

HABERBG'nin önceden duyurduğu  gibi iftara Lütvi Mestan,Hasan Ademov,Korman İsmailov katıldı..Fotoğraflar:BGNES
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Zinaida Zlatanova ile görüştü.

Bulgaristan'da temaslarda bulunan İşler, önce heyetiyle birlikte, Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe’nin evsahipliğinde düzenlenen bir çalışma toplantısına katıldı.
İşler, daha sonra Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Zinaida Zlatanova’yı ziyaret etti. Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci ile de görüşen İşler, Sofya’da restorasyonu süren tarihi Banya Başı Camisi’ni gezdi.


CAMİLERİN RESTORASYONUNU TİKA YAPACAK
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in heyetinde yer alan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam, yaptığı açıklamada, TİKA’nın Banya Başı Camisi’nin restorasyonuna yardım ettiğini söyledi. Çam, 
"TİKA olarak değişik alanlarda katkılarımız var. Bulgaristan hükümeti, dost ve kardeş Bulgaristan devleti ile çeşitli alanlarda yürütülen projelerimiz var. İki devlet arasında yapılmış olan restorasyonla ilgili protokollerin icrasıyla ilgili çalışmalarımız var. Şu anda halihazır Banya Başı Camisi’nin restorasyonu da sürmekte’’ diye konuştu.
Bulgaristan’ın kuzeydoğusunda Müslüman ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı Razgrad kentinde bazı restorasyon çalışmalarına destek vermek üzere bir protokolün imzalanmasının beklendiğini belirten Çam, Türkiye’nin pek çok alanda komşu devlet olarak işbirliği çalışmalarının yapılması gayretlerini sürdürdüğünü ifade etti. 

Kaynak:Anadolu Ajansı
İvo Radaykov,Sofya

.......................................................................................................................

Emrullah İşler, Sofya'da Adalet Bakanı Zlatanova ile Görüştü

Emrullah İşler, Sofyada Adalet Bakanı Zlatanova ile Görüştü
Zlatanova, Türkiye'nin Suriye'den gelen mülteci akınını kontrol etmede önemli faktör olduğunu belirtti.
Bulgaristan'ı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Adalet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Zinayda Zlatanova ile Sofya'da bir araya geldi.
Ekonomik ilişkilerin derinleşmesi ve komşuluk ilişkilerinin ele alındığı görüşmede özellikle enerji, ulaştırma ve turizm sektörleri üzerinde duruldu.
Zlatanova, Türkiye'nin Suriye'den gelen mülteci akınını kontrol etmede önemli faktör olduğunu belirtti. Bulgar bakan, ülkedeki vakıf arazilerinin iadesiyle ilgili bir soruya ise "Bu konu bağımsız mahkemelerin elinde." diye cevap verdi.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in, bu akşam Bulgaristan Başmüftülüğü'nün iftar davetine katıldıktan sonra Sofya'nın merkezindeki Banyabaşı Camii'nde teravih namazı kılması bekleniyor. 

Kaynak:Cihan 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓