REKLAM

Cumhurbaşkanı Plevneliev geçici hükümeti açıkladı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, 5 Ekim’deki seçimler öncesinde geçici hükümeti açıkladı.

Oreşarski hükmetinin istifasını verdikten sonra kısa bir zaman için partilere kabine kurma görevi veren, fakat olumlu sonuç alamayan Plevneliev, erken seçimlere kadar görev yapacak hükümet isimlerini açıkladı. Geçici hükümette hukuk profesörü Georgi Bliznaşki başbakan olarak görev yapacak. Maliye bakanlığına ise eski bürokratlardan Rumen Porozhanov getirildi.

Profesör Bliznashki, Sofya Üniversitesi’ndeki hükümet karşıtı gösterilere destek verince üyesi olduğu Soyalist Parti’den ihraç edilmişti.

Ülkeninin demokratik tarihinde dördüncü geçici hükümeti, erken seçimleri hazırlamakla birlikte başka önemli bir görevi daha üstelenecek. Plevneliev, kabinenin ilk işini devlet bütçesinin güncellemesi olarak açıkladı. Geçici hükümet, iflas eden Corpbank’ın mudilerine yapılacak ödemelerle ilgilenecek.

Son iki yılda bu ikinci geçici hükümet olduğunu dile getiren cumhurbaşkanı, bunun açık bir siyasi istikrarsızlık göstergesi olduğunu itiraf etti.

Plevneliev, Bliznaşki hükümetinin, Bulgaristan'ın Avrupa Birliği'nin Banka Gözetim Kurulu'na girmek için çaba göstereceğini aktardı. Avrupa Birliği tarafından durdurulan iki operatif programın yeniden devreye girmesi için de çalışılacağını söyleyen Plevneliev, hükümetin devletin gerçek mali durumu ve ödenmeyen hesaplar hakkında analiz yapacağını duyurdu.

Öte yandan açıklama yapan Bliznaşki, daha fazla diyalog, şeffaflık ve yönetimde istikrar için çaba göstereceklerini söyledi.

Plevneliev daha sonra bakanları tebrik ederek yeni görevlerinde başarılar diledi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓