REKLAM

Вицепремиерът Екатерина Захариева: Няма пари за зимно поддържане

Вицепремиерът Екатерина Захариева: Няма пари за зимно поддържане на пътната инфраструктура в страната
Снимка: МРРПо думите на Захариева, състоянието на бюджета на Министерството на регионалното развитие е обезпокоително
 Няма пари за зимно поддържане на пътната инфраструктура в страната. Това каза пред журналисти в Пловдив вицепремиерът от служебното правителство Екатерина Захариева, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пловдив

По думите на Захариева, състоянието на бюджета на Министерството на регионалното развитие е обезпокоително. Има неотложни дейности на държавата, които трябва да бъдат свършени. Именно по тази причина актуализация на бюджета е неизбежна, каза Захариева и това е една от най-важните задачи, по която работи служебното правителство – тази актуализация да стане факт при новото Народно събрание. 
Екатерина Захариева посочи, че бюджетът на Министерството на регионалното развитие е бил похарчен на 78% още през първото шестмесечие на 2014 година. 


Спрян е и ремонтът на 34 отсечки от автомагистрала „Тракия”
  
   По тази причина се наложило да бъдат спрени изключително важни проекти като ремонта на виадуктите по магистралите. Спрян е и ремонтът на 34 отсечки от автомагистрала „Тракия”, които са в изключително лошо състояние. Освен че няма средства за поддръжка на пътната инфраструктура, допълнително има спрени две програми, които все още не са възстановени. Това означава загуба на средства и демотивиране на общините да изпълняват проекти. 

Допълнително ситуацията в страната се усложнява и с факта, че има затворена банка , което е извънредна ситуация за страната ни. Захариева посочи, че недостигът на средства се дължи на лошо планиран бюджет за 2014 година – нереално заложени високи приходи. Около милиард и 100 милиона няма да могат да се реализират е оценката на служебното правителство. 


Агенция "Фокус"

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓