REKLAM

Putin,Kararı verdi:Bulgaristan aracılığıyla Avrupa’ya taşıyacak Güney Akım boru hattı projesini sonlandırdık

Putin’den Türkiye’ye gaz indirimi Avrupa Birliği’ne Güney Akım resti
Rusya devlet başkanı Vladimir Putin Türkiye'ye 10 bakanla çıkarma yaptı.Erdoğan ile ortak basın tolantısı gerçekleştirdi.FOTOĞRAF:DHA

Rusya lideri basın toplantısında sürpriz bir açıklamayla Rus gazını Karadeniz altından Türkiye ve Bulgaristan aracılığıyla Avrupa’ya taşıyacak Güney Akım boru hattı projesini sonlandırdıklarını bildirdi. Uzun süredir üzerinde çalışılan Güney Akım doğalgaz boru hattını Avrupa Birliği’nin istemediğini, Bulgaristan’ın bugüne kadar gerekli izinleri vermediğini ifade etti.
PUTİN:Bulgaristan yıllık 400 milyon Euro gelir elde edecekti
Fotoğraf:AFP
Putin, “Bulgaristan’dan izin almadan Karadeniz’in altından inşaata başlamamız doğru değil. Demek bunu gerçekleştirmeyeceğiz. Bulgaristan yıllık 400 milyon Euro gelir elde edecekti. Bahtsız bir seçim…” ifadelerini kullandı. Bunun yerine Karadeniz’in altından geçerek Türkiye’ye ulaşan Mavi Akım doğalgaz boru hattının genişletilmesinin yanı sıra yeni bir hat daha yapılabileceğini belirtti. Rus lider, “Böylece Türkiye’nin büyüyen ekonomisine bağlı olarak artan enerji talebi karşılanmış olacak. Yunanistan sınırında Türkiye topraklarında kurulacak bir doğalgaz dağıtım merkezi üzerinden de güney Avrupalı müşterilerin talepleri karşılanabilir.” dedi. Rus enerji devi Gazprom Başkanı Aleksey Miller da konu ile ilgili yaptığı açıklamada 14 milyar metreküpü Ukrayna’dan gelen transit doğalgaz olmak üzere 63 milyar metreküp kapasiteli yeni bir hat kuracaklarını açıkladı. 
Yunanistan sınırına doğalgaz dağıtım merkezi kurulacak
Yeni kurulacak doğalgaz boru hattının başlangıcı Güney Akım için planlanan Russkaya Kompresör İstasyonu olacak. Yunanistan sınırına kurulacak istasyona ulaşım miktarı ise en az 50 milyar metreküp olacak şekilde planlanacak. Böylece Türkiye’nin Ukrayna krizi nedeni ile Batı Hattı’ndan yapılan sevkiyatta yaşanan sorunlar da ortadan kalkmış olacak.
Kaynak:DHA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓