REKLAM

Türkiye’de Bulgaristan doğumlular ilk sırada yer aldı

Türkiye’de ikamet edip doğum yeri yurtdışı olanlar arasında, Bulgaristan doğumluları  yüzde 22,2  olarak kaydedildi.Ve böylece ilk sırada yer almış oldu.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2014 yılı sonuçlarına göre ülkede ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yüzde 1,3’ünün doğum yeri yurtdışı.
BULGARİSTAN DOĞUMLULAR İLK SIRADA

Türkiye’de ikamet edip doğum yeri yurtdışı olanlar arasında, Bulgaristan doğumluları sırasıyla yüzde 22,2 ile Almanya, yüzde 4,3 ile Makedonya ve Hollanda doğumlular izliyor. Bulgaristan doğumluların yüzde 55’3’ü, 50 ve daha yukarı yaş grubunda bulunuyor.
Bulgaristan göçmenleri yaz tatilinde  memleketlerine gidiyorlar.

EN ÇOK İZMİR’DE İKAMET EDİYORLAR
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminin açıkladığı verilere göre,Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup yurtdışında doğan nüfusun yüzde 27,3’ü İstanbul, yüzde 15’i Bursa ve yüzde 99’u İzmir’de ikamet ediyor. Bunların doğdukları ülkeler arasında ise ilk sırada Bulgaristan geliyor.

Doğum yeri yurt dışı olanlar arasında Bulgaristan doğumlular ilk sıradadır

Türkiye’de ikamet eden ancak yurt dışında doğan T.C. vatandaşlarının, doğdukları ülkelere göre dağılımı incelendiğinde, ilk sırada %37,6 ile Bulgaristan doğumluların yer aldığı görülmektedir. 

Bulgaristan doğumluları sırasıyla, Almanya (%22,2), Makedonya (%4,3), Hollanda (%2,9) ve Belçika (%2,6) doğumlular takip etti.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓