REKLAM

HÖH İKİYE BÖLÜNDÜ...Ahmet Doğan'ı hapisten Ruslar kurtarmadı mı?(YORUM)



Lütfi Mestan Güney'deki oyları korurken,Ahmet Doğan ve yakınları Kuzeyde binlerce oy kaybetti.İşte size örnekleri..

Bulgaristan'ın üçüncü büyük partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi(HÖH)kurulduğundan beri en büyük krizini yaşıyor/yaşayacak.19 yıldır bu partiye emek veren Lütfi Mestan artık HÖH'le ilişkisini kesti(ler).

Evet yanlış anlamadınız.En büyük krizi yaşıyor.HÖH partisi artık ikiye bölünmüş durumda.Artık Ahmet Doğan(Rusya)yanlıları ve Lütfi Mestan(Türkiye)yanlıları var.Bırakın sadece parti bölünmesine;bir toplumun bölünmesine de yol açıyor.Benim analiz etmeye çalıştığım nokta şu:


*Bulgaristan Türklerinin,Güneyi ile Kuzeyi arasında büyük çekişme başlayacak.
Neden mi?

Kuzey Bulgaristan Ahmet Doğan'a daha yakın dururken,Güney Bulgaristan ise Lütfi Mestsan'a yakınlık gösteriyor.



*Parti içinde bile bölünmelere yol
  açacak.
Neden mi?

Milletvekilleri Hüseyin Hafızov ile Şabanali Ahmed Lütvi Mestan'ın en yakın arkadaşları olmakla beraber,Türkiye ile ilişkilerin üst seviyede olmasına sıcak bakıyorlar.Gelelim Ahmet Doğan'ın yakın simalarına.Çetin Kazak,Mustafa Karadayı,Ruşen Rıza.Bu kişiler şu anda partinin başında.Ta ki Nisan ayındaki Kongreye kadar.Üstte saydığım Lütfi Mestan'ın arkadaşlarından biri bu partiyle ilişkisini keser/kesecekler.






*Analiz etmeye çalıştığım diğer önemli konu da,en son yapılan 25 Ekim yerel seçimleri.Dikkat çeken bir oranı size açıklamak istiyorum.Lütfi Mestan Güney'deki oyları korurken,Ahmet Doğan ve yakınları Kuzeyde binlerce oy kaybetti.İşte size örnekleri.İlk kez 25 yıldan beri  HÖH İsperih ve Gırmen belediyelerini kaybetti.Sadece bunlar mı?Elbette hayır...Kubrat belediyesi,Tırgovişte,Dulovo,Pavel Banya belediyeleri artık HÖH'ün değil.
*Ahmet Doğan,Lütfi Mestan'a 25 Ekim yerel seçimleri turlarına İsperih'ten başlattırdı.Hatta seçim propagandası için Türkçe şarkıların seslendirilmesi için Ahmet Doğan izin verdi.HÖH ilk kez bu kadar çok oy kaybetti.
Size hatırlatmak istediğim diğer husus da Ahmet Doğan Belene'deki hapisten Ruslar kurtarmadı mı?Bunu herkes biliyor.Rus ajanları  Ahmet Doğan'ın parti kurmasını istediler.Ama..... şart koştular... 


HÖH partisinin kurulmasında Rusya'nın ve ajanların büyük emeği var.Bunu parti içindeki kurmayları bile biliyor.Ama sesini çıkartamıyor.


Kısacası parti daha çok karışacak...


Mehmet İBİŞOV

HABERBG

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓