HABERBG.NET|Bulgaristan haberleri

Bulgaristan'da Türklerin güçlü sesi


 

REKLAM

ДПС на ифтар в Истанбул,поканен от Румелийските балкански изселници

Iftar-Istanbul 1
Балканските изселници и представителите на политическите партии проявиха огромен интерес към вечерята, която се проведе в Топкапъ.
По случай Свещения месец Рамазан делегация от ДПС участва в традиционния ифтар на Румелийските балкански изселници в Истанбул. От името на Движение за права и свободи на вечерята присъстваха зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, народният представител и председател на Групата за приятелство с Турция инж. Ердинч Хайрула, депутатите Салиха Емин и Мустафа Ахмед, кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман, общинският лидер на ДПС в Кърджали Мюмюн Али, председателят на Младежко ДПС в Кърджали Ахмед Моллахасан.
Балканските изселници и представителите на политическите партии проявиха огромен интерес към вечерята, която се проведе в Топкапъ.

Вечерята уважиха здравният министър на Турция Мехмед МюезиноглуIftar-Istanbull
На снимката:Ердинч Хайрула, Салиха Емин ,Мустафа Ахмед,Шинаси Сюлейман, Мюмюн Али,Ахмед Моллахасан.
Вечерята уважиха здравният министър на Турция Мехмед Мюезиноглу, зам.-председателят на Републиканската Народна Партия (CHP) Фаик Йозтрак, депутатът от Националистическата народна партия Саффет Санджаклъ, лидерът на партията на националистическото действие (ПНД) Мерал Акшенер, председателят на Румелийските балкански изселници Айхан Болюкбашъ.
От името на делегацията на ДПС зам-.председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Ази поздрави мюсюлманите и техните семейства с предстоящия свещен празник Рамазан байрам и им пожела здраве, добруване и благоденствие.
Той наблегна на историческата роля на ДПС в политическия живот на страната. Акцентира върху единството и заедността и отбеляза, че Турция винаги е била в трудни моменти при балканските изселници.
Турските депутати от Меджлиса заявиха, че Балканските изселници са наследници на бащата на турците – Мустафа Кемал Ататюрк и са бъдещето на Турция.
_____________________________________________________________
________________________________________________________________

            Ифтар в квартал „Авджълар"

понеделник, юни 27.2016


По случай Свещения месец Рамазан делегация от ДПС участва в традиционния ифтар в квартал „Авджълар" в Истанбул, където живеят предимно изселници от България.


От името на Движение за права и свободи на вечерята присъстваха зам.председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, народният представител и председател на Групата за приятелство с Турция инж. Ердинч Хайрула, депутатите Салиха Емин и Мустафа Ахмед, областният лидер на ДПС в Шумен Айсел Руфат, кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман, кметът на община Каолиново, Шуменско, Нида Ахмедов, отговорникът на ДПС за район Истанбул Фахри Ватансевер, общинският лидер на ДПС в Кърджали Мюмюн Али, председателят на Младежко ДПС в Кърджали Ахмед Моллахасан.

Сред гостите на религиозната вечеря бяха още Огуз Каан Салъджъ, депутат в Турския Меджлис от Републиканската народна партия (CHP), кметицата на Авджълар Хандан Топрак, председателят на Федерацията на балканските сдружения „Румели" Айхан Бьолюкбаши.
Гюнер ШЮКРИ
Кърджали

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓