REKLAM

DOST partisi Cumhurbaşkanı seçimlerine katılacak

Bulgaristan'da Cumhurbaşkanı Seçimine DoğruBulgaristan Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) Partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan partisinin 6 Kasım'da düzenlenecek cumhurbaşkanı seçimine katılacağını duyurdu.


Mestan, Filibe'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada DOST partisinin Merkez Seçim Komisyonu'nda (ZİK) kaydını yaptıracağını açıkladı.

Mestan, AA muhabirine yaptığı açıklamada ise Bulgaristan'da cumhurbaşkanı seçimine katılıyor olmalarının aday gösterecekleri anlamına gelmediğini, bu konuda daha sonra karar vereceklerini belirtti.

Destek verecekleri adayın Avrupa-Atlantik değerlerine sarılmış, şüphe uyandırmayacak net bir NATO'cu olması gerektiğinin altını çizen Mestan, diğer partilerin adaylarının bu kriterlere uygun olması halinde Bulgaristan'daki demokrasi adına, siyasi bedel aramadan, pazarlık yapmadan ona destek verebileceklerine işaret etti.

Böyle bir adayın gösterilmemesi durumunda ise yeni bir parti olmalarına rağmen, kendi adaylarını çıkarabileceklerini belirten Mestan, siyasi sorumluluk açısından kendisinin decumhurbaşkanı adayı olabilmesinin de doğal karşılanması gerektiğini ifade ederek, "Siyasi sorumluluk böyle taşınır." dedi.

Mestan, DOST partisine kayıtlı 17 bin üye olduğunu, hızlı bir teşkilatlanma sürecine girdiklerini ve ülkenin en küçük köylerinde bile teşkilatlanmaya gideceklerini ifade etti.

KAYNAK: AA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓