REKLAM

Plovdiv'de Dünya Kadınlar Günü etkinliği

               

Türkiye'nin Filibe Başkonsolosluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama etkinliği yapıldı


Türkiye'nin Filibe Başkonsolosluğundaki programda, Başkonsolos Hüseyin Ergani'nin daveti üzerine kente gelen ressam Hikmet Çetinkaya, klasik müzik konseri eşliğinde "Gelincik" konulu yağlı boya tablo çizdi.

Ergani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filibe'de Türk kültürünün popüler olmasından dolayı Başkonsolosluk olarak düzenledikleri etkinlikler çerçevesinde tanıtıma katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Etkinlikte seçkin Türk sanatçıları da tanıttıklarını belirten Ergani, "Sürdürmek istediğimiz bir gelenek bu akşam Türkiye'nin dostlarını, görev yaptığımız şehrimizin kültür, bilim ve aydın çevrelerin temsilcilerini bir kez daha bir araya getirdi. Bize mutluluk veren bu geleneği gelecekte de sürdüreceğiz." dedi.

Çetinkaya da "Gelincik" tablosunun tasarımını günlerce planladığını ve tuvale aktarmak üzere kısa sürede duygularını paylaşmaya çalıştığını anlattı.

Eserlerinin ana konusu olan gelincik çiçeğinin Gelibolu ve Çanakkale ile özdeşleşmesiyle sınırlı kalmadığını ifade eden Çetinkaya, "Bu çiçeğin umutlanma, hatırlanma ve vefa örneğini insanlara bir kez daha gösterdiğine inanıyorum. Her şeyin temelinde vicdan olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.




Aspekt Sanat Galerisi'nde resim sergisi açılışı

Filibe'de Dünya Kadınlar Günü kutlamaları, kentin seçkin sanat galerilerinden Aspekt'te üç sanatçının eserlerinden oluşan resim sergisinin açılışıyla devam etti.

Sergide Bulgar kökenli Zdravka Vasileva ve Rus kökenli Tata Tarasova ile resimlerini sergileyen Türk ressam Türkan İstanbullu, getirdiği eserlerle Türkiye ve dünyadaki tüm kadınlara sevgi mesajını yollamak istediğini belirtti.

"Önemli olan kadının kaynak olduğu sevgi ile bir düzen kurabilmek, o sevgiyi paylaşmak, sevgi ile çoğalmak güdüsünü sürdürmektir." diyen İstanbullu, tablolarının ana temasının "sevgi ve paylaşım" olduğunu aktardı. İstanbullu, bu duygularını Bulgar kültür ve sanat çevreleriyle yaşatmaktan büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.


Kaynak: AA




Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓