![]() |
| İddiaya göre esrar, dalgıç tarafından kullanılacak su altı jetiyle Türkiye yönüne taşınacaktı 📷 İçişleri Bakanlığı |
Operasyonda yaklaşık 100 kilogram esrar ele geçirilirken, uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon avro olduğu belirtildi. Olayla bağlantılı olarak 43 ve 53 yaşlarında iki erkek gözaltına alındı. Şüpheliler, büyük miktarda yüksek riskli uyuşturucu madde bulundurmak ve dağıtmakla suçlanıyor. İki şüphelinin tutukluluk durumuyla ilgili karar için Burgaz Bölge Mahkemesi bugün değerlendirme yapacak.
Operasyon, Organize Suçlarla Mücadele Genel Müdürlüğü (GDBOP) ekipleri tarafından Burgaz Bölge Savcılığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. Ekipler, Tsarevo ile Rezovo arasındaki yolda bir otomobili durdurdu. Araçta, her biri bir kilogramdan fazla ağırlığa sahip 99 paket halinde uyuşturucu bulundu.
Soruşturmanın devamında Slınçev Bryag (Sunny Beach) tatil bölgesinde yaklaşık 2 kilogram daha esrar ele geçirildi. Burada ayrıca su altı jetine ait bir cihaz bulundu.
Esrar Türkiye’ye deniz yoluyla taşınacaktı
Soruşturma kapsamında uyuşturucunun Türkiye’ye deniz yoluyla kaçırılmasının planlandığı belirlendi. İddiaya göre esrar, küçük bir tekneye yüklenecek ve dalgıç tarafından kullanılacak su altı jetiyle Türkiye yönüne taşınacaktı.
Burgaz Bölge Savcılığı yetkilisi Hristo Kolev, su altı jetinin 40 metreye kadar derinliğe ulaşabildiğini ve dalgıcın küçük bir tekneyi çekerek uyuşturucuyu taşımasının planlandığını açıkladı.
Yetkililer, uyuşturucunun Rezovo bölgesinden Türkiye’ye geçirilmesinin planlandığını belirtti. Soruşturma kapsamında Türk makamlarıyla da işbirliği yapıldığı ve kaçakçılık ağının Türkiye tarafındaki olası bağlantılarının araştırıldığı bildirildi.
Şu ana kadar bu yöntemle gerçekleştirilen başka bir benzer olay tespit edilmediği belirtildi.
