REKLAM

DOST partisinden Borisov'un üçüncü kabinesine eleştiri

KOLAJ:Nuri Niyazi

DOST partisi,resmi internet sitesinde  Boyko Borisov'un üçüncü kabinesine ilişkin eleştirel görüşlerini bildiren yazı yayımladı.


İki madde halinde yeni seçilen Boyko Borisov'un kabinesi şöyle sıralandı:

1.Avrupa ve Avrupa-Atlantik değerlerinden uzak 
2.Demokrasi ve hoşgörü ilkelerini ciddi şekilde ihlal etmekte

Ayrıca metinde şunlar yazmakta:

''Avrupa Komisyonunun,Irkçılığa ve Höşgörüsüzlüğe Karşı(EKPH)  Bulgaristan için yayımladığı 2014'deki raporda yer alan 32. maddesinde bu açık beyan içermektedir:

''Ataka partisi dışında aşırı milliyetçi ve faşist partileri ve aynı zamanda  grupları  yer almaktadır,bu partiler NFSB(Bulgaristan'ın Kurtuluşu için Ulusal Cephe) ile  VMRO(Bulgar Ulusal Hareketi)...''


Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ne (AKPM) bağlı Avrupa Komisyonunun,Irkçılığa ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı raporu,ATAKA,NFSB ve VMRO partileri için  faşist olduklarına kararlı  ve 33. maddesinde  Bulgaristan yetkililerine şöyle öneride bulunuyor... ''Bulgaristan,aşırı milliyetçi partileri ve grupları yakından takibe almalı,girişimde bulundukları  tüm suçlu  faaliyetlerine derhal  harekete geçmeli ve durdurmalıdır.Bu partiler,ayrımcılık,kin ve nefreti körüklüyorlar.''

Buna bağlı olarak ,2011'de Sofya camisine  yapılan saldırıyı örnek gösterilmektedir.



AKPM,2011'de Sofya camisine  yapılan saldırıyı örnek göstermektedir.


Bulgaristan Ulusal Meclisi,AKPM'nin uyarılarına dikkate almak yerine, 04.05.2017'de,EKPH'nin deyimiyle  faşist partiler ATAKA,NFSB ve VMRO'nun  doğrudan katılımıyla koalisyon kabinesini seçti.

Bu durum,Bulgaristan'ın 27 yaşındaki yeni demokratik tarihinin en utanç verici bir eylemidir.

Aşırı milliyetçilerin hükümete  doğrudan katılımı korkunç bir gaftır.Bu sadece yaklaşık 1 milyon etnik,dini ve kültürel azınlıkların temsilcileri için değil,aynı zamanda  höşgörü,demokrasi ve özgürlüğü benimseyen tüm Bulgaristan vatandaşların,etnik ve dini farklılıkları değerler üstü gören halk için de bir gaftır.Bu değerler ciddi manada istismar edilmekte'' denildi.


KISALTILARAK TERCÜME EDİLMİŞTİR.AYRINTILI OKUMAK İÇİN ŞURAYA TIKLAYINIZ.


Tercüme:Necla Mümün
Fotoğraflar:BGNES

HABERBG.NET


FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN HABERDAR OLUN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓