REKLAM

Mümin Gençoğlu güven tazeledi


Türkiye'nin Babaeski İlçesi’nde faaliyet gösteren Balkan Türkleri Dayanışma Derneği, geçici 6 aylık sürenin ardından, 1.Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı.

Genel Kurulda; Balkan Türkleri Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Mümin Gençoğlu, 44 Üyenin oyu ile yeniden Başkan seçildi.

Yapılan seçimden sonra Başkan Gençoğlu’nu ilk tebrik eden, eşi Fatmagül Gençoğlu oldu.
Belediye Tansa Düğün Salonunda yapılan Toplantıya; Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, CHP Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu, Balkan ve Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Nedim Dönmez, Babaeski Ziraat Odası Başkan Vekili Zafer Çevik, ADD Babaeski Şube Başkanı Binnur Güdücüler, Bulgaristan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Özcan ve Balkan Türkleri Dayanışma Derneği Üyeleri katıldı.

FAALİYET RAPORU OKUNDU

Genel Kurul, saygı duruşunda bulunulmasının ardından, istiklal marşının okunması ile birlikte başladı. Yapılan Divan Kurulu Başkanlığı seçimlerinde, Balkan Türkleri Federasyonu Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Tabaköz Divan Başkanı seçildi. Katip Üyeliklere ise Atıf Mutlu ve Orhan Hacıoğlu seçildiler.

Geçici Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Balkan Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Mümin Gençoğlu tarafından okundu.

Başkan Gençoğlu, faaliyet raporu ile ilgili şunları söyledi; “Balkan Türkleri Dayanışma Derneğimizin 1.Olağan Genel Kurul Toplantısına hoş geldiniz. Dava arkadaşlarım; İsmet Fıçıcılar, Ertan Özlü, Gülten Öztürk, Seyidali Akgün, Nefize Özsoy ve Emel Çelebi ile bir araya gelerek, 13 Aralık 2016 tarihinde Babaeski Balkan Türkleri Dayanışma Derneğini kurduk. 5 aylık kısa bir süre içerisinde kurucu üyeler ile yapmış olduğumuz faaliyetleri sizlere anlatmak istiyorum. 7 kişi ile yola çıktık şu anda derneğimizin üye sayısı 65’e ulaşmıştır. 

''BALKANLARA GEZİ DÜZENLEDİK ''

Derneğimize ilgi gösteren tüm üyelere ve Babaeski halkına teşekkür ediyorum. Umarım ki  bu sayı en kısa zamanda daha yukarı ki sayılara katlanacaktır. Derneğimize, Üyelerimize ve İlçe halkımıza yakışır bir dernek merkezi kazandırdık. Yeni seçilecek yönetime çalışmaları için güzel bir ortam hazırlamış olduk. İlk ciddi faaliyetimiz 2016 yılının Aralık ayı son haftasında Edirne’de düzenlenen “Türkan Bebek ve Şehitleri Anma” törenlerine katılmakla oldu. 19 Ocak 2017 tarihinde Kuzey Bulgaristan’da Hamzalar ve Alvanlar’da düzenlenen şehitleri anma törenlerine Balkan Türkleri Federasyonu ile birlikte katılım sağladık. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü üyelerimiz ve Lüleburgaz’da faaliyet gösteren kardeşi dernek üyeleri ile beraber kutladık. İlçemiz Babaeski de düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlere yönetim ve üyeler ile katılım sağladık. Mart ayının son haftasında Bulgaristan Cumhuriyetinde gerçekleştirdiğimiz parlamento seçimlerine çifte vatandaşların oylarını kullanmaları için organizasyon yapıldı. Bu konuda bizlere desteklerini esirgemeyen başta Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunarım. Son faaliyetimiz 19 Mayıs Bayramı, Bulgaristan’ın Cebel Belediyesi halkı ile kutlamak için 80 kişilik bir grup ile organizasyon düzenledik. Bu çerçevede Cebel ziyareti sonrası 45 kişilik bir grup ile 3 günlük kültürel, Yedi Kızlar camii, Plevne panorama, Veliko Tırnova ve Şipka turu gerçekleştirdik. Kurucu Yönetim olarak, 2017 yılı içerisinde diğer Balkan Ülkelerine de kültürel geziler düzenlemeyi planlamış bulunuyoruz. Umarım ki yeni seçilecek yönetim kurulu bu planlamaya uygun olarak faaliyetlerine devam eder.”

Genel Kurulda; Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Nedim Dönmez ve  Balkan ve Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Babaeski İlçesinde Faaliyet gösteren Balkan Türkleri Dayanışma Derneği’nin, 1.Olağan Genel Kurul Toplantısının hayırlı olması dileği ile birer konuşma yaptılar.

Genel Kurulda, Geçici Kesin Hesap Bilançosu ise Balkan Türkleri Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı İsmet Fıçıcılar tarafından, Denetim Kurulu Raporu ise Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Uzun tarafından okundu.

Metin KARAKUŞ/Babaeski



Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓