REKLAM

Edirne Valisi Özdemir,Başbakan Borisov ile görüşmesinde komşuluk ilişkilerini ele aldı

Edirne Valisi Günay Özdemir Boyko Borisov
Foto:Edirne Valiliği
''Edirne, Bulgaristan ile derin akrabalık bağları ve ticari ilişkileri olan bir şehirdir ''.

Edirne Valisi Günay Özdemir,Sofya’da Başbakan Boyko Borisov ile başbakanlık ofisinde 1 saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra düzensiz göçmenler ile ekonomik ve ticari konular ele alındı.

Vali Özdemir görüşmede; “Edirne, Türkiye’nin Balkanlara ve Avrupa’ya açılan kapısı konumunda bulunmaktadır. Özellikle Bulgaristan ile derin akrabalık bağları ve ticari ilişkileri olan bir şehirdir. Bölgesel anlamda ekonomik ve kültürel ilişkilere katkı sağlayacağına inandığımız hızlı tren çalışmasının Londra’ya kadar ulaşmasının planlandığı göz önünde bulundurulduğunda eski İpek Yolu’nun tekrar canlandırılması ve beraberinde getireceği katkılar aşikârdır” dedi. 
Bakan Bülent Tüfenkçi'nin Bulgaristan ziyareti

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, öncelikle düzensiz göçmenler konusunda Türkiye’nin çalışmaları ve gayretinden son derece memnun olduğunu ifade ederek, özellikle Edirne Valiliği’nin çalışmalarının ve gayretinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Sınır kapılarında yaşanan sıkıntılara da değinen Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Gümrük ve Ticaret bakanı Bülent Tüfenkçi ile görüşmeler yaptığını, gümrük kapılarında trafiğin rahatlatılması için çalışmaların devam ettiğini, konuyla ilgili olarak kurulan komisyonların çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayacağını belirtti.

Borisov: Sık sık Türk  bölgelerini ziyaret ediyorum

Tarihi İpek Yolu projesinin ve ulaşımın geliştirilmesinin Balkanlardaki başkentlerin ilişkilerini geliştireceğini belirterek; “Türk yatırımcılar ülkemize ve bölgeye ekonomik olarak büyük katkı sağlamaktadır, Bulgaristan’da yaşanan işsizliğin önlenmesi bakımından Türk yatırımlarının önemini biliyoruz. Edirne halkı ile Bulgaristan halkının sıkı iletişim içerisinde olduğu, özellikle hafta sonları Bulgaristan vatandaşlarının Trakya’yı ve özellikle Edirne’yi tercih ettiği görülmektedir. Bizde bu işbirliğini destekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile sürekli görüşüyoruz. 

İlişkiler gelişerek devam ediyor, genel anlamdaki işbirliğinin bölge içinde sürmesi ve geliştirilmesi gerekiyor. Türk kökenli vatandaşlarımızın yaşadığı bölgelerde alt yapı çalışmalarına önem veriyoruz ve cami ile tarihi eserlerin onarımlarını yapıyoruz.  Sık sık bu bölgeleri ziyaret ediyorum ve bu ziyaretler esnasında gösterilen sevgi ve saygıdan memnunum” dedi.

SEÇİMLERDE YAŞANAN KRİZ

Seçim döneminde bir takım olumsuzluklar yaşandığını da belirten Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, bu olumsuzlukların bir kısmının giderildiğini, bunların seçime has sıkıntılar olduğu diğer olumsuzluklarında çözüme kavuşturulmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade etti.


Vali Özdemir, düzensiz göçmenler konusunda Türkiye’nin gösterdiği olağanüstü çalışmalara vurgu yaparak;

Türkiye sizlerin de bildiği gibi özellikle düzensiz göçmenler konusunda AB ile imzaladığı anlaşma gereği üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmaktadır. Sınır şehri olmamız nedeniyle Edirne’de binlerce göçmeni geri gönderme merkezlerimizde ağırlayarak gerekli işlemleri yapıyoruz ”dedi.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, bu tür görüşme ve ortak çalışmaların iki komşu ve dost ülkenin ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilerini geliştirerek üst seviyelere çıkaracağına inandığını ifade etti.  


HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓