REKLAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan Varna'ya geliyor,AB-Türkiye zirvesine Bulgaristan ev sahibi oluyor


Boyko Borisov ile Angela Merkel  Sofya'da Boyana rezidansında  basın toplantısı düzenledi
Başbakan Boyko Borisov’un daveti üzerine Almanya Şansölyesi Angela Merkel bugün Sofya’da çalışma ziyaretinde bulundu.

Görüşmede Bulgaristan’ın AB Konseyi Başkanlığının öncelikleri ve güncel siyasi konular ele alındı.Ayrıca,AB-Türkiye ilişkileri gündeme geldi.


BULGARİSTAN AB-TÜRKİYE ZİRVESİNE EV SAHİBİ OLACAK

Bulgaristan'da AB-Türkiye zirvesi yapılacak mı sorusu Merkel'e soruldu. Merkel ise

 ''Galiba böyle bir zirvenin Varna'da yapılması planlanıyor.Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile baş başa açık şekilde tüm konuları konuşalım'' dedi.

Varna'da yapılması beklenen zirveye Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk,AB Komisyonu Başkanı Jean Junker ile Avrupa Parlamentosu(AP) Başkanı Antonio Tajani ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Başbakan Boyko Borisov katılacak.

ANGELA MERKEL SOFYA'DA NELER SÖYLEDİ

Angela Merkel,başkent Sofya'ya 3-4 saatliğine geldi Fotoğraf:L.Tsvetkov,bTV

  • Bulgaristan'ın AB Dönem Başkanlığından çok şey bekliyoruz. Çok güzel hazırlanmış.Bulgaristan'ın kullandığı "Güç birlikten doğar" sloganın AB'nin ihtiyacı var.Başkanlığınızdaki hedefleri tümüyle paylaşıyoruz

  • Bulgaristan'a teşekkür ediyorum;bizim ortak sınırımızı özellikle de Bulgaristan-Türkiye sınırını koruyor.

  • Uzun süredir Bulgaristan'ın Schengen'e üye olması için gündemimizde. Bulgaristan'ın göstermiş olduğu çabaları görüyoruz ve destekliyoruz.Ancak,üye konusunda belirli bir tarih söyleyemem.

  • Bulgaristan,komşu ülkelerle çok şey yapabilir,bu bölge için fayda sağlayacaktır.Başbakan Borisov ile Batı Balkan ülkelerin AB'ye üyeliği ihtimalini görüyoruz.Bu katılım ancak kriterlerin yerine getirilmesi üzerine kurulmalı.


HABERBG.NET







Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓