REKLAM

Dobriçli Erhan papaz:Önce adını değiştirdi daha sonra dinini



Önce adını değiştirdi daha sonra dinini de...bugünlerde bir kilisede papaz olarak görev yapıyor.İşte Erhan'ın hayat hikayesi.



Dobriçli(Hacıoğlu Pazarcık)Erhan papaz.Herkes ona Erhan adıyla hitap ediyordu.Ta ki Totaliter rejimin zorla vermiş olduğu Emil ismine kadar.Ancak geri aldığı ismini 33 yaşına  gelince(2009) tekrar kendi isteği doğrultusunda ismini Emil'e değiştirdi.Bulgar bir kadınla evlendi ve 13 yıl boyunca hiç çocukları olmadığı için üzgün olduğunu ifade ediyor.  

İNŞAATTA ÇALIŞTIĞI KİLİSEDE PAPAZ OLDU

Erhan,inşaat ustası gibi çalıştığı kilisede şimdi ayin yapıyor


Aynı kentte bir kilisede inşaat ustası olarak çalışmaya başladı.Bu sırada papazla derdini paylaştı.Zamanla papazın çocuk olması için dua ettiğini görünce hayranlık içeresinde kalır ve Hristiyan dinine merak sarmaya başlamış.Artık,sık sık kilise yolunu tutmaya başlamış ve eşi için dua etmeye başlamış.Hristiyanlık dini seçmesiyle de yeni ismi Samuil'e değiştirir .

''DOMUZ ETİ ASLA YEMEZDİK''

Erhan adıyla olan eski günlerini şöyle anlatıyor,
''Benim ailem koyu Müslümanlardı,hatta hiç domuz eti tüketmezdik.İslam inancına çok sıkı bağlıydık.Hangi din inanca sahip olursan ol, Tanrı birdir'' diyor.

Samuil bugünlerde Sveta Troiça kilisesinde papaz olarak görevini yapıyor.Bunun yanında hafta sonu kiliseye bağlı Pazar okulu(Nedelno uçilişte)din dersi veriyor.


HABERBG.NET





FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN HABERDAR OLUN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓